Muntatge d'una parella caminant sota la pluja amb un paraigua blau, la silueta de Catalunya, un termòmetre amb una fletxa cap avall i uns núvols amb gotes
EL TEMPS

L'AEMET sorprèn tothom anunciant què passarà aquesta setmana a Catalunya: molt estrany

Les pluges i tempestes tornaran a arribar a Catalunya i no permetran que arribi l'estiu fins al cap de setmana

Catalunya s'enfronta a una previsió meteorològica molt variada durant aquesta setmana. Tot i que aquesta ha començat amb cels clars, arribaran de nou les pluges i les tempestes, i els termòmetres baixaran a nivells poc habituals per a juny. Així ho ha confirmat l'AEMET, que preveu que a mitjans de setmana els canvis arribin amb força.

De fet, els xàfecs ja han començat a caure aquest dilluns a zones del nord d'Espanya com Galícia i Astúries. Però no serà fins a mitjans de setmana quan el front s'acosti a altres zones com Catalunya. Segons l'AEMET, les pluges podrien ser intenses i podrien venir acompanyades d'alguna tempesta.

Tot plegat farà que de dilluns a dijous l'ambient al conjunt d'Espanya sigui “fresc i humit”. Un clima que afectarà Catalunya. No obstant això, aquesta inestabilitat no durarà gaire temps i sembla que es podrà celebrar Sant Joan amb calma.

Dues dones es protegeixen de la pluja amb un paraigua, el 8 de juny de 2024, a Madrid

El temps millorarà el cap de setmana

Almenys això s'espera per al cap de setmana: una absència general de pluges. Serà aleshores quan els termòmetres pugin a nivells de ple estiu, donant la benvinguda a l'estació de les vacances.

La pujada de les temperatures serà progressiva, i per això a partir de divendres es començarà a notar un canvi que culminarà amb el bon temps durant el dia de la revetlla.

D'aquesta manera, l'estiu es donarà per inaugurat i es podrà gaudir amb calma d'un dilluns festiu a Catalunya. Cal destacar que la previsió de l'AEMET coincideix amb la del Meteocat, que ha avisat aquest dilluns de les zones on es preveu que plou els pròxims dies.

Una setmana amb diversos canvis a Catalunya

Concretament, s'espera que puguin caure ruixats al Pirineu i la part nord-est del país. Fins ara no s'han activat alertes, de manera que tot apunta que seran precipitacions localitzades i sense gaires complicacions.

Per dilluns i dimarts s'espera que faci calor, sobretot a punts de Ponent. Zones on també es preveu que bufi el vent amb ratxes de fins a 50 quilòmetres per hora. De la mateixa manera, el mar de la Costa Brava s'activarà força generant onades de més d'un metre. Davant d'aquesta situació, els meteoròlegs aconsellen no confiar-se ni celebrar l'arribada de l'estiu i l'estabilitat abans d'hora.

➡️ El Temps

Més notícies: