Muntatge amb pluja i gent amb paraigües, el mapa meteorològic de Catalunya i una màscara de Carnaval

EL TEMPS

El Meteocat dona una darrera hora sobre la pluja i el Carnaval: 4 llocs

El Meteocat avisa del que pot passar aquesta tarda amb les rues de Carnaval i festa amb la pluja a Catalunya

Ja ha arribat el dia del Carnaval i amb això volem saber que diu el Meteocat sobre què passarà durant les rues.

I és que el Servei Meteorològic de Catalunya ja ens n'ha donat la resposta. Tindrem quatre zones afectades per les pluges, fins i tot podríem arribar a tenir neu.

Les zones de l'Empordà, la Garrotxa, Osona i el Maresme estan rebent pluges des d'aquest matí, que s'estendran aquesta tarda. Però també ha arribat la neu a la Vall d'Aran, fins i tot a algun punt de la Garrotxa.

Pluges des de mig matí

El Meteocat ja ha avisat de pluges a partir de mig matí a la part nord-est de Catalunya i a la zona nord del Pirineu. En aquesta darrera zona també hi ha avís de neu a partir dels 1 000 metres d'altitud.

Però el més important és que passarà aquesta tarda exactament. Molts esteu esperant poder celebrar el Carnaval amb les vostres famílies, amics... Però, es podrà fer amb normalitat?

Mapa meteorològic de Catalunya del 10 de febrer de 2024
El Meteocat avisa de les pluges | Meteocat

La resposta és segons la zona. Ja que la pluja es cobrarà protagonisme, però també el vent.

On afectarà l'aigua

Segons el mapa del Meteocat, tot sembla indicar que a la part nord del Pirineu, a la Vall d'Aran, destacarà la pluja, però també la neu als punts més alts. A la zona de la Garrotxa, Osona i part de l'Empordà les pluges seran intenses, així que es podrien veure cancel·lades algunes rues de Carnaval, almenys al carrer.

A la zona nord de l'Empordà i a la costa del Maresme, les pluges seran menys intenses. Però caldrà esperar a veure què decideixen als municipis quan arribi l'hora de sortir a lluir les vostres disfresses.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Però sempre ens quedarà el diumenge. Segons els mapes meteorològics, l'endemà de la gran celebració les precipitacions desapareixeran. Per tant, els que no podreu celebrar el Carnaval amb normalitat, podeu aprofitar el darrer dia de la setmana per lluir-vos davant de tots.

Avisos per vent

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat aquest matí l'avís per vent, majoritàriament a la zona de Tarragona.

Però segons l'avís, durant la tarda aquesta alerta desapareixerà a la gran majoria de comarques i no hi haurà perill a l'hora de celebrar el Carnaval als carrers.

Però alerta diumenge, que aquests avisos es tornen a activar i haurem de tenir precaució amb les nostres activitats a l'exterior.