Muntatge de fotos de pla mitjà de Dani Ramírez, meteoròleg de TV3, i al costat, un mapa de precipitacions del MeteoCat

EL TEMPS

Dani Ramírez, de TV3, assenyala les tres zones de Catalunya on plourà per Carnaval

Dani Ramírez treu de dubtes a tots aquells que estan esperant a saber si podran lluir els seus vestits o no aquest cap de setmana

Tants dies esperant la pluja a Catalunya i arriba quan comença el Carnaval. Gran part de Catalunya s'ha despertat aquest divendres encapotada per les pluges.

El meteoròleg de TV3, Dani Ramírez, ha explicat que Lleida i Tarragona són les províncies que es veuran més afectades per la pluja durant les pròximes hores. Tot i que Girona tampoc se n'alliberarà.

Per això les desfilades previstes a les escoles catalanes veuen perillar la seva viabilitat a l'aire lliure. Per la seva banda, se n'allibera una mica més Barcelona. Això sí, aquest dissabte arribarà el torn de Girona amb pluges que podrien durar diverses hores i que faran difícil la celebració del Carnaval.

Dani Ramírez augura aigua per avui i pel cap de setmana

Durant el cap de setmana, explica Dani Ramírez, també plourà al Pirineu. De fet, ha assegurat que la cota de neu baixarà i podria nevar a 1.600 metres. Així, Dani Ramírez ha fet broma dient que, almenys, aquest cap de setmana per veure la pluja caure no caldrà la intel·ligència artificial.

La part negativa —si és que n'hi ha— és que les desfilades de Carnaval es veuran afectades per la pluja. Aquest dissabte és un dels dies més esperats de l'any per ser sinònim d'alegria i diversió. Aquest any, de moment, sembla que qui vulgui gaudir d'un dia únic haurà de cercar alternatives que no suposin sortir al carrer.

Captura de pantalla del mapa de precipitacions de Catalunya que ha previst el Meteocat per al proper 10 de febrer de 2024
El Meteocat té previst que plogui a certes zones de Catalunya | Meteocat

La predicció de Dani Ramírez coincideix amb el mapa de precipitacions del Meteocat. Avui divendres, 9 de febrer, ha plogut i plourà a diferents zones de les províncies de Lleida i Tarragona. Tot i això, Tarragona sembla que es lliurarà demà de les pluges i arribaran la província de Girona, lloc on les rues de Carnaval sembla que estaran passades per aigua.

Al vídeo publicat al perfil de X de TV3 en què Dani Ramírez explica la previsió meteorològica, es pot veure també al Francesc Mauri. Un altre dels homes del temps de la cadena que dia a dia inunda les xarxes socials de previsions sobre el cel.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

El que és clar és que a aquests professionals els apassiona la seva feina. Plogui o no, puguin lluir les seves disfresses o no. L'important és gaudir exercint la seva professió i així poder transmetre les prediccions amb la màxima precisió possible a tots els espectadors.