Un cotxe negre de la marca Audi circula per una carretera mullada durant una forta pluja, amb un cercle borrós i una icona de núvol amb pluja superposada a la cantonada dreta.
EL TEMPS

El Meteocat assenyala les 6 comarques on pot ploure en les pròximes hores

Les pluges continuaran apareixent en alguns punts de Catalunya, malgrat l'arribada de l'ambient estival

Catalunya ha arrencat un dimarts amb gust de dilluns i amb una nova previsió de pluges en algunes comarques. Després d'un cap de setmana i un dilluns festiu marcats per l'estabilitat, la previsió setmanal no canvia gaire. I és que aquest dimarts podria ploure en algunes comarques catalanes, encara que la tònica general serà l'estabilitat.

Segons el Meteocat, les pluges només seran les protagonistes en punts del nord-est del país, la més castigada per les tempestes de les últimes setmanes. Concretament, es preveu que, a partir del migdia d'aquest dimarts, plogui principalment al Berguedà i al Ripollès. Tot i això, també podria ploure a la Vall d'Aran, l'Alt Urgell, el Lluçanès i Osona.

Unes pluges que es resisteixen a marxar de Catalunya

Les pluges que s'esperen a Catalunya no seran tan intenses com les registrades els últims dies. De fet, no es preveu cap alerta per intensitat o acumulació de pluja. En aquest sentit, la tendència del dia serà una combinació entre pluges, sol i núvols.

Mapa meteorològic de Catalunya per a la tarda de dimarts, mostrant diferents condicions climàtiques a diverses localitats.

Amb aquesta situació, les temperatures se situaran en nivells força habituals per a finals del mes de juny o una mica per sota. Més enllà d'aquestes comarques, a la resta de Catalunya el sol el protagonista. Sí que és cert que s'anirà combinant amb estones de núvols.

Tot i això, no s'espera que plogui a cap altre punt del territori. El sud del Berguedà, alguns punts d'Osona i la Vall d'Aran, seran els únics llocs on hi haurà més núvols i possibilitat de pluja.

Unes temperatures agradables a tot Catalunya

L'absència de pluges a la major part del país farà que l'ambient sigui totalment estiuenc. Des del Meteocat avisen que els termòmetres aniran en "ascens". Fins i tot s'espera que a punts d'interior de Catalunya s'arribin a assolir els 30 graus de màxima.

Un cop més, Lleida serà un dels punts del territori on més calor farà, assolint fins i tot els 33 graus en algunes zones. En definitiva, tindrem un dia d'estiu, amb tan sols algun xàfec anecdòtic.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: