Muntatge fotogràfic entre una imatge de Francesc Mauri i una d'un termòmetre
EL TEMPS

Francesc Mauri, en xoc pel que ha passat en les últimes hores: 'Dades aclaparadores'

Francesc Mauri informa d'un fet completament sorprenent pel que fa a les temperatures

El mes de juny ha comportat temperatures inusuals a tot Catalunya, marcant un inici d'estiu més fred del que és habitual. Així ho ha informat Francesc Mauri, que ha fet una comparació que sorprendrà molts.

Com tothom sap, el meteoròleg més famós de la televisió pública catalana, és molt actiu a través de les seves xarxes socials. D'aquesta manera, sempre està disposat a donar l'última hora sobre el temps.

Francesc Mauri, al·lucina: "Dades aclaparadores"

Francesc Mauri ha donat una informació, si més no, sorprenent. I és que el Puig Major, el punt més alt de Mallorca, ha percebut unes temperatures completament inusuals. En paraules de Francesc Mauri: "Dades aclaparadores".

L'home del temps més estimat de TV3 assegura que, al gener, a aquesta zona de les Illes Balears, es van registrar temperatures molt més altes que aquest mes de juny. Aquest cas és tan sols un exemple del que estem vivint a Catalunya.

I és que, tal com diuen diversos experts, hem viscut un hivern molt càlid. Un fet que contrasta, i molt, amb un dels inicis de l'estiu més suaus en anys. Així doncs, haurem d'anar acostumant-nos a aquest vaivé pel que fa a les temperatures.

Imatge de Francesc Mauri al plató de TV3

Un inici d'estiu amb temperatures inusuals

Catalunya està vivint un inici d'estiu inusualment fresc, un contrast marcat amb la calor atípica registrada el gener d'aquest any. En lloc de les altes temperatures habituals del juny, moltes àrees de la regió estan experimentant un clima més temperat, amb màximes que amb prou feines superen els 25 graus. Aquest clima suau està oferint un alleugeriment inesperat als residents, acostumats a les primeres calors intenses de l'estiu.

Aquest fenomen sorprèn encara més si es considera que el gener va ser un dels mesos més càlids. Així doncs, en algunes zones, les temperatures van trencar la norma del que tradicionalment s'espera en ple hivern.

Focs artificials esclatant a la foscor de la nit.

Els meteoròlegs atribueixen aquesta disparitat a patrons climàtics inusuals i a l'impacte del canvi climàtic, que està alterant les condicions estacionals de manera impredictible. Mentre els catalans gaudeixen d'un respir de la calor extrema al juny, el record de l'hivern càlid continua sent un recordatori de la volatilitat climàtica a la regió.

Amb aquest context, la població i les autoritats són cada cop més conscients de la necessitat de preparar-se per a fluctuacions climàtiques inesperades en el futur.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: