Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una carretera nevada de Galícia i una altra imatge de Jorge Rey en primer pla

EL TEMPS

Jorge Rey ha alertat d'un gran temporal de neu a Espanya: 'Baixada imminent'

Jorge Rey avança que les nevades seran més probables a zones com Burgos, Pamplona o Logronyo a partir de divendres

Jorge Rey ha deixat clar que arriba un temporal de neu important que afectarà diversos punts de la Península, amb una "baixada imminent" de les cotes. El jove posa data a la tornada de l'hivern, amb caiguda de les temperatures i nevades intenses.

"Si ara mateix entres a l'aplicació del temps, veuràs que aquest divendres 19 s'esperen nevades", apunta. Aclareix, això sí, que no serà una cosa generalitzada, ja que seran més probables a "zones com Burgos, Pamplona i Logronyo".

Mapa del temps del 18 de gener
Previsió del temps de l'AEMET pel dijous 18 de gener al matí | AEMET

Jorge Rey recorda que estem davant d'una situació molt semblant a la que es plantejava fa una setmana. En aquell moment es "parlava del mateix, de nevades que arribaven a Burgos, Madrid, Ciudad Real, Castelló, Saragossa, etc", enumera.

Durant uns quants dies es va especular amb la possibilitat que ens enfrontéssim a un "temporal hivernal que podia ser històric". Tot i això, no es van complir les prediccions perquè "no hi va haver una borrasca que aprofundís com s'esperava".

Ara, el jove burgalès adverteix que la situació és totalment diferent. "Aquesta setmana ja s'esperen una altra mena de borrasques, que ja estan deixant precipitacions a l'oest", apunta.

Mapa del temps del 19 de gener
Pronòstic de l'AEMET per divendres al matí | AEMET

Jorge Rey avisa de caiguda tèrmica de divendres

Jorge Rey avança que divendres 19 hi haurà un "descens brusc de les temperatures", que serà més notable "a zones del nord i centre". És possible que des de dijous ja es comenci a notar aquesta caiguda tèrmica. Però no serà fins a l'endemà quan apreciem en realitat aquests valors hivernals.

Precisament, la combinació d'aquestes pluges amb la baixada de temperatures és el que podria portar la neu a moltes zones d'Espanya.

Mapa del temps del 20 de gener
Previsió del temps pel dissabte al matí, segons l'AEMET | AEMET

L'expert assenyala que a Castella i Lleó s'arribaran a mínimes que arribaran fins als -10ºC o -11ºC. En qualsevol cas, caldrà estar pendents de les actualitzacions dels models.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 14
Mín. 11
Màx. 10
Mín. 5
BarcelonaMàx. 20
Mín. 13
Màx. 15
Mín. 8
ValènciaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 16
Mín. 11
SevillaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 9
SaragossaMàx. 17
Mín. 6
Màx. 7
Mín. 1
BilbaoMàx. 17
Mín. 8
Màx. 9
Mín. 0
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 17
Mín. 7
La CorunyaMàx. 15
Mín. 8
Màx. 11
Mín. 5
BurgosMàx. 11
Mín. 4
Màx. 4
Mín. -4
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 23
Mín. 18

Jorge Rey assenyala que "tot i que hi ha dies de pluges i mal temps, cal confirmar que arribi aquest aire fred". Si això passa, hauríem de suportar unes jornades molt gèlides a Espanya, indica al seu canal de Youtube.

Mapa del temps del 21 de gener
Pronòstic del temps per al diumenge 21 al matí | AEMET

Anima't a seguir ara mateix Jorge Rey a Instagram , Facebook o X (Twitter) per no perdre't cap de les seves prediccions!