Muntatge fotogràfic d'una imatge amb unes palmeres i un mapa amb alertes per vent
EL TEMPS

El Meteocat activa 3 alertes a Catalunya per l'imminent temporal que està per arribar

El Meteocat alerta del temporal que viurem durant les properes hores


Novembre ha arribat carregat d'inestabilitat meteorològica. Hem deixat enrere les altes temperatures per fer pas a la tardor que, amb l'arribada del novembre, entra amb ganes. Per això, el Meteocat ha activat diverses alertes.

Després d'un festiu de Tots Sants tranquil, arriba el fred a Catalunya. I és que, segons indiquen els mapes del Meteocat, estem davant d'un episodi de temps molt inestable. El pas de la borrasca Ciarán és un dels principals motius.

Segons indica el Meteocat, ens esperen unes jornades de vent molt fort, acompanyat de pluges, alteració marítima i fins i tot neu a alguns punts del Pirineu. Per això, tot Catalunya està en alerta.

El Meteocat posa tot Catalunya en alerta davant la borrasca Ciarán

El Meteocat ha activat diverses alertes per fer front a la jornada. Aquest dijous, 2 de novembre, diverses comarques del territori es veuran afectades per fortes ratxes de vent.

Les ratxes ja han començat aquest matí al nord de Catalunya i, s'espera que al llarg de la jornada, les ratxes afectin tot el territori. A partir de les 12 del migdia, les comarques de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, el Ponent, el Penedès, Barcelona i algunes de la Cataunya Central estaran en alerta taronja.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 2 de novembre a Catalunya

Les ratxes de vent s'aniran intensificant amb el pas de les hores. Segons indica el Meteocat, es preveu que bufi generalment moderat i, puntualment, les ratxes seran fortes. Independentment, a les comarques de Girona i a les cotes més altes del Pirineu els cops seran molt forts, per la qual cosa es demana precaució.

Les fortes ratxes aniran acompanyades de pluja. Segons la predicció del Meteocat, s'espera que aquesta tarda plogui a tot el territori. Tot i que no seran intenses de manera generalitzada, es preveu que en alguns punts vagi acompanyada de tempestes.

Així doncs, a les cotes més altes del Pirineu la precipitació podria convertir-se en neu.

El Meteocat alerta d'alteració marítima

A més de vent i pluja, el Meteocat ha alertat d'alteració marítima. Tal com s'observa al mapa, gran part de la costa catalana es troba en alerta vermella per mal estat de la mar. S'espera que les les puguin superar els 4 m d'alçada.

Aquesta alteració continuarà demà. De fet, el Meteocat ha activat l'alerta groga per a aquest divendres, on la inestabilitat continuarà estant molt present.

Les fortes ratxes de vent tampoc desapareixeran, es preveu que segueixin estant molt presents a les comarques del sud del territori.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 3 de novembre a Catalunya

El Meteocat indica que divendres serà un dia fred

El pas de la borrasca Ciarán anirà acompanyat de pluges i vent, cosa que provocarà una baixada de temperatures generalitzada. Segons indica la predicció del Meteocat, tindrem temperatures clarament de tardor. El vent continuarà bufant, per la qual cosa a la costa la temperatura es veurà alterada, però es preveu que sigui un dia fred.

Les màximes diürnes seran de 20ºC a la costa, mentre que a l'interior se situaran al voltant dels 14ºC. La nocturna baixarà de manera generalitzada, a la costa s'esperen mínimes de fins a 5ºC, mentres que a l'interior de -1ºC.

Mapa amb les temperatures previstes pel 3 de novembre a Catalunya

Dissabte, 4 de novembre, podria arribar un nou front

La borrasca Ciarán no ho serà tot, s'espera que a partir de dissabte, 4 de novembre, arribi un altre front a Catalunya. Tot i això, aquest serà un front que incrementarà la inestabilitat d'aquests dies.

El vent persistirà, però anirà cedint a poc a poc, per això s'espera que el vent vagi quedant en segon pla per donar pas al sol. Encara és aviat per determinar com serà el pas d'aquest segon front. No obstant, el que sí que se sap és que no deixarà gaires precipitacions durant el cap de setmana.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: