Un cotxe negre de la marca Audi circula per una carretera inundada sota la pluja, amb un gràfic de pronòstic del temps i una icona de núvol amb pluja superposats a la imatge.
EL TEMPS

Més val que et preparis: El Meteocat acaba de posar en alerta gairebé tot Catalunya

Les pluges i les tempestes descarregaran durant tot el cap de setmana a diferents punts del territori català

El Meteocat ha informat que Catalunya viurà un cap de setmana passat per aigua. A més, amb ruixats de diverses intensitats que cauran a diferents punts de la regió. Amb aquest panorama més propi de la primavera s'acomiadarà un mes de juny que ha tingut una climatologia poc habitual.

Els amants de l'estiu deuran esprémer al màxim aquest divendres, ja que a partir de dissabte al matí gran part del país estarà cobert per núvols. Paral·lelament, el Meteocat ha activat ja unes alertes atesa la virulència de les tempestes a la part més sud-oest de Catalunya.

El Meteocat avisa de l'arribada de pluges a moltes comarques

Dissabte mig país es despertarà amb el cel encapotat i amb pluges de diferent intensitat. Concretament, la pitjor previsió s'espera a la demarcació de Tarragona i la part sud de la de Barcelona. Un total de set comarques ja tenen activades l'alerta taronja per fortes tempestes.

Així doncs, plourà amb força al Baix i l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix i l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat. També amb una alerta activada, però en aquest cas groga, múltiples comarques de l'interior i de Ponent tindran un dissabte passat per aigua. En aquest cas, seran 21 les comarques on plourà fins ben arribat el migdia.

Mapa meteorològic de Catalunya per al dissabte 29 de juny, mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions, incloent pluges, tempestes i núvols parcials.

La previsió se centra al Pallars, la Noguera, el Segrià, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià. Així mateix, al Priorat, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Conca de Barberà, la Segarra, l'Anoia, el Solsonès i el Bages.

El Vallès Occidental, el Moianès, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme tanquen les comarques en alerta. Així doncs, la pluja caurà amb força a 28 comarques de Catalunya durant el matí de dissabte.

Mapa meteorològic de Catalunya per a la tarda de dissabte mostrant núvols i pluges a diverses regions.

A la tarda, els cels es començaran a aclarir en algunes zones, tot i que continuaran quedant tempestes especialment fortes a la zona del Pirineu. La costa catalana no s'alliberarà del tot i podrien continuar caient xàfecs de diversa intensitat.

Un diumenge més tranquil, però amb temperatures estancades

La previsió del Meteocat per a diumenge es mostra molt més tranquil·la. Les tempestes quedaran reduïdes a la part nord-est i el Prepirineu. Així i tot, tal com ha avançat aquest divendres els meteoròlegs, els termòmetres seguiran sense pujar.

No s'esperen gaires canvis de cara a dilluns, per la qual cosa el juliol també començarà amb una inestabilitat poc habitual. Francesc Mauri celebrarà l'arribada de nous ruixats, ja que això significarà que Catalunya tindrà un respir a la seva crisi hídrica actual.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: