Francesc Mauri amb vestit fosc parlant davant d'una platja amb una cadira i una tovallola a la sorra, una bandera de Catalunya i un sol.
EL TEMPS

Francesc Mauri dona una gran notícia sobre la calor a Catalunya: 'Dissabte i diumenge'

El meteoròleg repassa un divendres més la previsió de cara al darrer cap de setmana del mes de juny a Catalunya

Francesc Mauri avisa d'un canvi de temps que no tothom espera. S'hi acosta el darrer cap de setmana de juny i molts ja preparen les vacances més esperades de l'any. Mirar la previsió del temps és un costum que, de vegades, et pot fastiguejar els plans.

O no, ja que pots planificar i saber concretament quin temps farà. I amb aquesta intenció repassa cada divendres Francesc Mauri la previsió meteorològica a Catalunya. En aquest sentit, l'home del temps més famós de TV3 ha estat clar: “Hi haurà una frenada de les temperatures”.

Francesc Mauri explica on plourà

La frenada de les temperatures arribaran dissabte i diumenge després que dijous es visqués un dia de ple estiu. La mateixa tendència s'espera per divendres, amb un temps plàcid i d'acord amb l'època de l'any que passa.

Mapa meteorològic de Catalunya per al dissabte 29 de juny, mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions, incloent pluges, tempestes i núvols parcials.

Dissabte es canvia de terç i no només abaixaran els termòmetres, sinó que també plourà en alguns punts. Francesc Mauri avisa que el cap de setmana començarà amb pluges a la meitat oest del país. Lleida i Tarragona seran les províncies que tindran un matí passat per aigua.

Un cop avançat el migdia, quedaran núvols a zones de muntanya, especialment al Prepirineu i al Pirineu i lleidatà. Serà allà quan a la tarda es registrin xàfecs localment moderats. Fins ara no s'han activat alertes, i per això la pluja s'espera lleu i sense causar danys.

Un diumenge amb pluges en algunes zones de Catalunya

Les pluges seguiran diumenge a les zones més al nord del país. Especialment al Pirineu, on els ruixats podran transformar-se en tempestes. A la resta la jornada serà més tranquil·la, amb unes temperatures estancades que s'allunyaran del que és habitual per estar gairebé a principis de juliol.

Muntatge amb gent al carrer al mig de la pluja, un mapa de Catalunya i termòmetre

Després d'un cap de setmana passat per aigua a alguns punts de Catalunya, és probable que dilluns Francesc Mauri faci un repàs de la quantitat d'aigua caiguda. Així, es podrà actualitzar l'estat actual d'uns embassaments catalans que segueixen en estat crític per la sequera.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: