Tempesta elèctrica amb raigs al cel fosc i una icona d'advertència que mostra una platja amb un termòmetre i un floc de neu.
EL TEMPS

Els meteoròlegs alerten del que passarà en unes hores a Catalunya: 'Aprofiteu avui'

Un canvi de temps farà que la calor esdevingui un episodi anecdòtic d'aquest inici de cap de setmana

L'inici de l'estiu és de tot menys estable a Catalunya. Pluges, vent, calima i sol. En aquest sentit, els experts del temps acaben d'enviar l'avís més clar fins ara: cal aprofitar-ho.

Aquest divendres sí que es preveu que sigui un dia de ple estiu amb temperatures típiques per a aquesta època de l'any. "Aprofiteu la calor d'avui per anar a la platja si teniu festa", asseguren. I és que no ho diuen per dir, ja que a partir de dissabte la tendència serà una altra i “el temps canviarà radicalment”.

La previsió del temps no és gaire esperançadora de cara a la setmana que ve. Ja que un nou front farà que les precipitacions i una baixada de les temperatures siguin les protagonistes.

Una calor que durarà poques hores

Que a l'estiu faci calor és habitual. Per això aquest divendres es presenta com un dia ideal per fer tot allò que s'acostuma a gaudir durant les vacances. Un temps que convida a banyar-se al mar o al riu i fer activitats a l'aire lliure.

Muntatge amb uns núvols de tempesta, raigs i emojis de pluja

El temps no sempre ha respectat l'estació de l'any que passa. Per això celebrar el comiat del mes de juny amb calor pot ser un bon pla per iniciar el cap de setmana. I a més sabent el que ve en els dies vinents.

El temps canviarà "radicalment"

El bon temps no durarà gaire i a partir de dissabte ja s'espera que canviï radicalment. Però el canvi de temps més fort s'espera dilluns, quan arribi un nou front de tempestes.

Amb l'aigua també arribarà un comiat de la calor de divendres i es registrarà un descens de les temperatures. En aquest sentit, el perfil @MeteoGasso ha assegurat que els termòmetres es mantindran entre dos i quatre graus per sota de la mitjana.

Persones caminant a la platja amb dibuix de sol, núvols i signes d'interrogació.

I no només a partir de dilluns, sinó al llarg de tota la setmana que ve. Que plogui i faci fresc no és una mala notícia per a tothom. De fet, per a Francesc Mauri és tota una celebració.

Així ho ha manifestat més d'una vegada quan ha informat de la quantitat d'aigua caiguda els últims dies. Tot un regal per als embassaments, la vegetació i els amants d'un temps més plàcid.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: