Imatge de Jorge Rey a l'exterior amb una gorra al cap

EL TEMPS

Menys pluges i més calor: arriba la primavera de nou amb fins a 20 Cº a moltes zones

Aquesta setmana tindrem temperatures més altes i deixem enrere el vent, la neu i la pluja: temps més propi, de nou, de la primavera

Temperatures properes als 20 graus, i més encara, aquesta setmana en molts punts a causa de la influència d'un anticicló sobre Espanya. Aquest també evitarà que tornin les fortes pluges al país.

Jorge Rey - Otra semana de subida de temperaturas

Per no perdre't cap les previsions del temps de Jorge Rey, subscriu-te al seu canal a YouTube aquí!

Pugen les temperatures, amb pluges puntuals

Avui dilluns hi haurà algunes pluges encara per l'entorn del Cantàbric, els Pirineus, Andalusia i fins i tot de forma feble en àrees del centre peninsular. A més, durant la jornada d'avui esperem algunes nevades no gaire fortes als Pirineus, encara que només a cotes altes. Temperatures màximes d'uns 11 al nord, 13 a l'interior peninsular i 16 al sud, encara que en àrees del Guadalquivir i del Mediterrani podran assolir els 20 graus.

Demà, dimarts 13, apareixerà nuvolositat per la meitat oest de la península. És més, a l'oest de Galícia o al nord d'Extremadura podrien aparèixer algunes precipitacions. Els mercuris pugen a causa de l'anticicló, sobretot al nord i zona central, deixant així màximes d'uns 18 al Cantàbric, 16 a l'interior i 18 al sud.

Mapa d'Espanya del 13 de febrer
Mapa amb la previsió de l'AEMET per dimarts | AEMET

Dimecres esperem que arribi un front molt a última hora per Galícia, però, generalment, dia tranquil. Temperatures com les de dimarts, encara que en alguns llocs podrien pujar un o dos graus fins i tot.

Mapa del temps de dimecres 14
Dimecres predominarà l'estabilitat amb l'arribada d'un front per Galícia | AEMET

Dijous, a causa del front que arriba dimecres, esperem inestabilitat a punts del Cantàbric i al nord i oest de Castella i Lleó. El més important es quedarà a Galícia i Astúries.

Les temperatures màximes cauran als 15 graus al nord, encara que al sud pujaran als 20, fins i tot fins als 24 a la Vall del Guadalquivir.

Mapa del temps del dijous 15
Dijous hi pot haver certa inestabilitat a la zona cantàbrica i de Galícia | AEMET

Divendres serà un dia una mica ennuvolat per la península i amb humitat al Cantàbric. Les temperatures cauen a tot el país. Màximes d'uns 13 o 14 graus, encara que a la Mediterrània i al sud espanyol podran arribar fins als 17 o 18 graus.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

El cap de setmana, amb vents del nord. La zona del Cantàbric i del nord del Sistema Ibèric patirà dies de molta nuvolositat i fins i tot de pluges febles. Aquestes seran més importants a Cantàbria, País Basc i nord de Navarra.

Temperatures màximes d'uns 13 graus al nord, d'uns 14 o 15 al centre i d'uns 18 o 19 al sud.

Les precipitacions acumulades no seran gaire importants durant aquesta setmana del 12 de febrer, a causa de l'anticicló que hi serà present.

Precipitacions acumulades durant la setmana del 12 de febrer
Precipitacions acumulades durant la setmana del 12 de febrer | ventusky.com

Avanç per a finals de febrer

Tot i que veiem com l'anticicló fa força provocant així un temps més primaveral, a partir dels darrers dies del mes s'incrementa la possibilitat de viure algun fenomen més intens, amb més fred també. Us anirem informant. Fins aleshores, gràcies.

Anima't a seguir Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't les seves previsions del temps: Instagram , Facebook o X (Twitter).