Imatge de fons de diverses persones passejant per un passeig marítim i una altra de Mario Picazo en una de les seves previsions, davant d'un mapa
EL TEMPS

Mario Picazo, sense pèls a la llengua: el temps d'aquests dies no és normal

Mario Picazo alerta del que passarà a partir d'aquest dilluns en què hauria de ser la setmana més freda de l'any

Mario Picazo avança per a aquesta setmana un temps atípic, que se surt del normal per a aquesta època. Al llarg dels pròxims dies "les temperatures s'aniran suavitzant", tot i que estem a "una de les quinzenes més fredes de l'any". A més, els cels estaran clars i amb absència de precipitacions.

El popular meteoròleg afegeix que "tenim fronts i borrasques lluny d´Espanya". En qualsevol cas, algun front podria vorejar el nord peninsular entre dilluns i dimarts. Destaca, a més, "un important episodi de calimes a les Illes Canàries durant aquests pròxims dies":

Mario Picazo també es pronuncia sobre el gran canvi de temperatures respecte als registres de dissabte passat. Va ser una jornada especialment gèlida al conjunt de la Península, però les màximes s'han anat recuperant. Aquest dilluns, en alguns punts del sud s'acosten als 20 ºC, mentre que al nord "no veiem tantes gelades".

Mapa del temps d'Espanya el 22 de gener
Previsió de l'AEMET per aquest dilluns 22 a la tarda | AEMET

Dimarts tindrem una "situació similar", amb els termòmetres "escalant fins i tot alguns graus", explica a la seva crònica a eltiempo.es. A això se li uneix que els "cels estaran clars". El sol estarà present, "encara que una mica baix i això es notarà".

Mapa del temps d'Espanya el 23 de gener
Pronòstic del temps per aquest dimarts 23 al matí | AEMET

Aquesta tendència es mantindrà pràcticament fins a final de setmana. Durant les properes jornades, "les temperatures a diverses capitals a poc a poc van escalant". Serà més acusat aquest canvi a partir de dimarts.

Els valors en algunes ciutats, com Sevilla, "podrien fins i tot superar els 20 ºC", apunta l'expert.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimarts Dimecres
MadridMàx. 14
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 5
BarcelonaMàx. 17
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 9
ValènciaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 23
Mín. 10
SevillaMàx. 22
Mín. 7
Màx. 24
Mín. 11
SaragossaMàx. 17
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 5
BilbaoMàx. 20
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 17
Mín. 7
Màx. 20
Mín. 9
La CorunyaMàx. 17
Mín. 14
Màx. 17
Mín. 11
BurgosMàx. 12
Mín. 6
Màx. 14
Mín. 5
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 23
Mín. 17

Mario Picazo avisa de calor i absència de pluges

Mario Picazo adverteix que ens espera per endavant una setmana primaveral, amb "temperatures més suaus i cels molt tranquils". Afegeix que "per desgràcia, hi haurà absència de precipitacions, que ens fan tanta falta", sobretot en punts del sud i del Mediterrani.

Mapa del temps d'Espanya el 24 de gener
Previsió del temps per dimecres a la tarda | AEMET

En qualsevol cas, el més vistós d'aquests dies és el repunt tèrmic. La major part del país rondarà entre els 15 ºC i 20 ºC, on històricament és l'època més gèlida de l'any.

Mapa del temps d'Espanya el 25 de gener
Pronòstic de l'AEMET per dijous al matí | AEMET