Imatge de fons d´unes persones a la platja, abrigats, jugant al dòmino i una altra imatge de Mario Picazo assenyalant un mapa d´Espanya
EL TEMPS

Mario Picazo avança el que passarà amb les temperatures el cap de setmana: 'Fixeu-vos'

Mario Picazo adverteix de canvis als termòmetres a partir de dissabte després d'unes quantes jornades especialment càlides

Mario Picazo centra tota la seva atenció en les temperatures que ens acompanyaran durant les pròximes hores. Després d'unes quantes jornades primaverals, a partir del cap de setmana, els termòmetres experimentaran una certa variació. "Fixeu-vos quan entrem a dissabte", indica el meteoròleg en la seva previsió.

Serà aquest dijous quan aquest episodi de calor anòmal toqui sostre. A Múrcia arribaran a assolir els 27 ºC, mentre que a Granada es preveuen 26 ºC davant els 25 ºC de València. A la major part d'Andalusia rondaran els 20 ºC, unes xifres que també es podrien anotar a Galícia, Astúries i el País Basc.

Mario Picazo indica que divendres ens esperen temperatures "molt suaus encara, sobretot al sud-est peninsular. També en algunes zones de les illes Canàries, fins i tot pel nord".

Mapa del temps d'Espanya del 25 de gener
Previsió de l'AEMET per aquest dijous 25 de gener a la tarda | AEMET

Això no impedirà que es registri un descens tèrmic a àrees de l'est, altiplà nord, punts del Cantàbric, Terol, Conca o Sòria. La caiguda rondarà entre els 3 ºC i els 4 ºC.

Mapa del temps d'Espanya del 26 de gener
Pronòstic per al divendres 26 de gener al matí | AEMET

En qualsevol cas, la caiguda més acusada divendres la notaran a la Comunitat Valenciana, amb baixades de fins a 6 ºC. Per la seva banda, a Madrid, Saragossa o Toledo podrien pujar les màximes un parell de graus respecte de dijous, superant els 20 ºC.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 18
Mín.7
Màx. 16
Mín. 6
BarcelonaMàx. 17
Mín. 10
Màx. 15
Mín. 11
ValènciaMàx. 20
Mín. 9
Màx. 17
Mín. 9
SevillaMàx. 23
Mín. 9
Màx. 22
Mín. 8
SaragossaMàx. 15
Mín. 5
Màx. 14
Mín. 4
BilbaoMàx. 21
Mín. 6
Màx. 21
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 9
La CorunyaMàx. 21
Mín. 11
Màx. 18
Mín. 10
BurgosMàx. 18
Mín. 4
Màx. 17
Mín. 6
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 17
Màx. 27
Mín. 17

Quan ens endinsem en el cap de setmana "restem ja algun grau als termòmetres, fins i tot al sud", avança. Els valors "van baixant a mesura que aquest aire càlid que ha generat aquesta dorsal anticiclònica es vagi retirant", explica. Per tant, es preveu un temps sec i sense precipitacions.

Mario Picazo anuncia descensos dissabte

Mario Picazo assenyala que aquest descens tèrmic continuarà al llarg de diumenge, restant "algun grau més". En qualsevol cas, tampoc no hi ha motius per alarmar-se, ja que les "màximes estan per sobre de la mitjana habitual en algunes zones".

Mapa del temps d'Espanya del 27 de gener
Previsió per al dissabte al matí, segons l'AEMET | AEMET

Els valors ja aniran caient a poc a poc a partir de dijous, però divendres encara es registraran 25 ºC a algunes zones del sud-est peninsular. De cara al cap de setmana ja rondaran al voltant dels 20 ºC.

El meteoròleg recalca que on sí que notaran més fred serà a l'altiplà nord i a zones de muntanya del nord de la Península. En qualsevol cas, seguiran amb temperatures elevades per a aquesta època de l'any, apunta en la seva previsió al portal eltiempo.es.

Mapa del temps d'Espanya del 28 de gener
Pronòstic meteorològic de l'AEMET pel diumenge al matí | AEMET

Mario Picazo confirma l'estabilitat meteorològica

Mario Picazo explica que "seguim amb aquesta primavera avançada, que ens ha deixat valors rècord durant les darreres hores". De moment ens espera una estabilitat meteorològica, amb "l'aire fred i les precipitacions força més al nord de nosaltres per aquest cop anticiclònic".

L'expert també repara en "els vents de terra a mar a la zona de les Canàries". Es tracta de "vents del sud-est i també de l'est que estan deixant emissions de calima tan intenses que seguiran el que resta de setmana". També es notaran ratxes de vent més intenses a les coses de Galícia, el nord del Mediterrani i al mar d'Alborán.

Ja pensant la setmana que ve, no es preveuen grans novetats. Mario Picazo avisa que hi ha "poques borrasques a la vista".