Roberto Brasero s'explica amb els braços aixecats, i al cercle un mapa d'Espanya amb el temps
EL TEMPS

'Aquesta és la mala notícia': Roberto Brasero diu què passarà amb el temps a Espanya

Roberto Brasero mostra la seva preocupació per la situació tan anòmala que es produirà durant aquests dies

Roberto Brasero avança el que passarà amb el temps fins a finals de mes. I la situació pot semblar a simple vista preocupant per com és d'anòmala per a aquesta època de l'any.

Pronostica per a aquesta setmana "sol, sense pluja". Això és així perquè "les altes pressions frenen l'avenç de les borrasques i venen per quedar-se. Aquesta és la mala notícia", recalca, amb previsió que es mantingui fins a finals de gener o primers dies de febrer.

Roberto Brasero adverteix que l'anticicló que arriba és molt potent. S'instal·larà al centre de la Península i abraçarà a partir de dimarts tot Espanya. Assegura a Instagram que tindrem un temps molt diferent durant les properes jornades.

Recorda que hem passat de les borrasques, pluges i nevades de la setmana anterior, a una situació d'estabilitat. No hi haurà "ni una borrasca" ni tampoc gelades. Sí que tindrem algunes "boires per Castella-la Manxa i Castella i Lleó", però a la resta del país predominarà el sol.

Mapa del temps a Espanya el 23 de gener
Previsió de l'AEMET per dimarts a la tarda | AEMET

En qualsevol cas, ens espera per endavant un final de mes atípic per a aquestes dates. La instauració d'una potent dorsal a capes mitjanes i altes, juntament amb un potent anticicló en superfície, originarà un repunt dels termòmetres. Hi haurà anomalies d'entre 10 ºC i 12 ºC per sobre del que és habitual a molts punts d'Espanya, indiquen a eltiempo.es.

Mapa del temps a Espanya el 24 de gener
Pronòstic del temps per dimecres al matí | AEMET

Roberto Brasero eleva les temperatures per sobre dels 20 ºC

Roberto Brasero mostra la seva sorpresa per les temperatures tan altes que es registraran aquests dies. Aquest dimarts s'assoliran els 20 ºC "no només a Sevilla, també a Oviedo i Bilbao. I els 20 ºC que veurem dimecres a Àvila, Logronyo o 22 ºC a Terol".

Logo de TelegramPincha aquí para recibir GRATIS las noticias del Tiempo de España en Telegram.

L'home del temps recalca que "no és normal tenir aquests registres al gener". En qualsevol cas, els valors més alts es marcaran dijous, que serà el dia més càlid de la setmana. Hi haurà un notable ascens de les màximes, rondant els 25 ºC o més a València i Múrcia, apunta.

Mapa del temps a Espanya el 25 de gener
Previsió del temps per dijous a la tarda, segons l'AEMET | AEMET

Durant aquesta jornada, les màximes podrien estar entre 8 ºC i 10 ºC per sobre de la mitjana a punts del nord, de la meitat sud i interior oriental. Però aquest increment serà més pronunciat a l'interior oriental d'Andalusia, Múrcia o Terol, arribant a elevar-se 12 ºC més del que és normal.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 17
Mín. 5
Màx. 17
Mín. 5
BarcelonaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 10
ValènciaMàx. 23
Mín. 10
Màx. 25
Mín. 9
SevillaMàx. 24
Mín. 11
Màx. 24
Mín. 11
SaragossaMàx. 17
Mín. 5
Màx. 16
Mín. 7
BilbaoMàx. 19
Mín. 7
Màx. 18
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 20
Mín.9
Màx. 21
Mín. 10
La CorunyaMàx. 17
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 11
BurgosMàx. 14
Mín. 5
Màx. 15
Mín. 4
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 20
Màx. 23
Mín. 17

És probable que durant dijous s'arribin als 20 ºC i fins i tot se superin a moltes zones. Al Cantàbric, Extremadura, Mediterrani i el sud de Castella-la Manxa rondaran els 20 ºC. A Sevilla es preveuen 24 ºC, davant dels 26 ºC de Múrcia.

Mapa del temps a Espanya el 26 de gener
Pronòstic pel matí del divendres 26 de gener | AEMET

A partir de divendres i durant el cap de setmana les altes pressions podrien afeblir-se i la dorsal retirar-se cap al sud. Això provocaria una caiguda tèrmica, però que tampoc no seria gaire significativa.

Roberto Brasero assenyala que “això no ha fet més que començar. El temps torna a canviar i ara sense pluges i amb temperatures més altes”.