Muntatge amb el mapa de temperatura de la terra de la WMO i un cercle amb la cara de Silvia Laplana
EL TEMPS

L'avís de la meteoròloga Silvia Laplana sobre el que passarà 'almenys fins a l'abril'

Un fenomen com El Niño aconseguirà augmentar les temperatures


La meteoròloga de TVE Silvia Laplana ha avisat a les seves xarxes socials sobre el fenomen de 'El Niño'. I és que, segons indiquen els models, "com a mínim fins a l'abril" aquest fenomen es mantindrà, deixant la seva petjada tant en les temperatures com en el temps al món.

Recordem que 'El Niño' es caracteritza per un augment de la "temperatura planetària", que vol dir que ens esperen mesos amb més calor del que és habitual. De fet, segons indica la meteoròloga, com més fort sigui el fenomen, "més augmenta la temperatura".

En el seu perfil a la xarxa social X Silvia Laplana apunta que “aquest any va pel camí de ser el més càlid des que hi ha registres”. Avança que “l'anomalia de gener a octubre ha estat de +1,43ºC”.

Tot i això, si es té en compte que "els efectes d'El Niño es noten l'any següent", tot fa indicar que hi haurà novetats. I que "2024 pot superar el 2023" pel que fa a aquest augment del mercuri.

Silvia Laplana no és l'única experta que parla d'El Niño

Les previsions de l'Oficina Nacional d'Administració Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units han donat unes quantes claus sobre això. Analitzant l'evolució d'El Niño durant els darrers mesos destaquen que cada cop compta amb més probabilitats de ser un fenomen molt intens.

L'últim cop que va actuar amb certa força va ser el 2016, deixant importants sequeres en alguns territoris. Els experts revelen que en aquests instants segueix un patró molt semblant al protagonitzat per altres fenòmens que van deixar greus danys.

No és gaire clar quan arribarà a assolir la seva màxima força. Però igual que Silvia Laplana, Mario Picazo també es pronunciava sobre ell. Fixava la data de la seva influència entre la tardor del 2023 i l'hivern del 2024.

Hi ha un motiu que pot empènyer El Niño a ser més intens durant els pròxims mesos. I és la calor acumulada a la primera part del 2023 a la regió superior del Pacífic, publica El Periódico.

Expliquen que com més intens és el fenomen, més gran serà també el seu impacte a escala global. No obstant això, tampoc tindrà la mateixa repercussió a tot arreu.

Com es deixa notar El Niño a Nord-amèrica?

Amèrica del Nord sol ser la zona més castigada pels efectes del Niño. De fet, a territoris com Arizona o Califòrnia, s'han vist obligats a adoptar mesures. Resulta força comú que al sud-oest dels Estats Units es produeixi un increment de borrasques, sent més forts del normal.

Per la seva banda, a altres punts del continent, com els Grans Llacs, l'hivern es presenta més sec. Al Canadà, mentrestant, aquesta estació sol ser més temperada del que és habitual.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: