Imatge de Francesc Mauri sobre un fons d'una carretera de boira
EL TEMPS

Francesc Mauri es reafirma amb la seva alerta sobre el que arriba a Catalunya

Francesc Mauri pronostica pluja i neu a Catalunya durant la tarda de la Cavalcada de Reis i tot el cap de setmana

El meteoròleg Francesc Mauri s'ha reafirmat en les prediccions per a aquest cap de setmana de Reis.

Fa només uns dies, Mauri avisava d'una cosa que passa molt poques vegades a Catalunya. Segons el meteoròleg, la neu podria anar més enllà del Pirineu i arribar a cotes baixes.

Amb aquest missatge al compte de X, Francesc Mauri sembrava el dubte que pogués nevar en zones on no sol nevar habitualment. Aquest fet es podria donar a causa de la baixada de temperatures i la predicció de pluges a partir de divendres.

De fet, Mauri ha decidit mantenir-se ferm en les seves prediccions i ha assegurat que és possible que nevi durant la Cavalcada de Reis a diversos punts de Catalunya.

El Servei de Meteorologia de Catalunya (METEOCAT) ha donat la raó a Mauri. I és que malgrat que dijous a la nit arribava un front fred a Catalunya, la pluja arribarà al territori durant la matinada i la tarda d'aquest divendres.

Al costat d'aquestes precipitacions, s'obrirà un front fred de component nord que farà baixar notablement les temperatures, provocant que pugui nevar a diversos punts de Catalunya.

Ara Francesc Mauri ha volgut remarcar la importància d'aquestes pluges durant la tarda de la Cavalcada dels Reis Mags. Altres ha deixat la porta entreoberta a la possibilitat que la setmana que ve neu a cotes baixes del territori català.

Les pluges d'aquest cap de setmana, necessàries per a la sequera a Catalunya

La predicció de Francesc Mauri ha arribat en un moment en què Catalunya viu un seriós problema de sequera.

Molts han estat els usuaris de X que han comentat a Mauri que mentre plogui, ja es donen per satisfets. I és que cal recordar que actualment els embassaments de Catalunya es troben en un 16,75% de la capacitat, un nivell perillosament baix que manté el territori en un estat de prealerta.

Per això, la neu i les pluges que ha predit Mauri són motiu de celebració a Catalunya, encara que això comporti mullar-se durant la Cavalcada de Reis.