Muntatge de gent passejant per la Barceloneta, el mapa de pronòstic del temps a Catalunya, un emoji pensant i un interrogant
EL TEMPS

El gir de 180 graus que farà el temps a Catalunya el cap de setmana: ja tocava

Els ruixats quedaran restringits tan sols a alguns punts del Pirineu i pujaran amb ganes les temperatures


El bon temps pica a la porta a Catalunya aquest cap de setmana. Aquests dies tan esperats per molts es podrà gaudir per fi d'un ambient més estiuenc. Segons han informat des del Meteocat, la tendència meteorològica és de clara millora en les pròximes hores, amb un ambient molt més estable.

Parlem d'un canvi en tota regla amb el temps que dominava els mapes fins ara. Les pluges i tempestes dels darrers dies desapareixeran de la major part de Catalunya. Només parlarem de ruixats en algunes zones molt concretes.

Descarregaran sobretot al Pirineu, on s'espera que tornin a aparèixer algunes tempestes a la tarda. De totes maneres, no hi ha activa cap alerta, cosa que indica una menor intensitat. Una situació que contrasta amb aquesta setmana, quan hem tingut avisos grocs i taronges a moltes comarques.

Pujada de les temperatures a gairebé tot Catalunya

A la resta de Catalunya el sol farà acte de presència i això ajudarà que les temperatures comencin a pujar. En aquest sentit, tal com han avançat des del Meteocat, els termòmetres començaran a ajustar-se a allò que s'espera en aquesta època de l'any.

Previsió del Meteoct per a Catalunya el 14 de juny de 2024

Una normalització que no hem tingut durant aquesta setmana, ja que els matins han estat realment freds. En alguns punts del territori com Ponent es van registrar mínimes de sis graus i al Pirineu van baixar fins a fregar els zero.

No passarà el mateix aquest cap de setmana, perquè tindrem un ambient molt més primaveral. Les temperatures faran que comencem a notar que estem gairebé a l'estiu. Tot i això, aquest panorama serà tan sols una transició, perquè la setmana que ve s'esperen de nou les pluges.

Previsió per a la setmana que ve

Si bé encara falta concretar els mapes, sí que s'espera que la setmana que ve la mitjana de precipitacions se situï per sobre del que és habitual. Tot i això, caldrà esperar i analitzar com evoluciona la previsió.

Fins ara, el que sí que es pot assegurar és que aquest dimecres vam viure una tarda passada per aigua en algunes zones. De fet, els nivells del pantà de Sau van pujar de forma considerable, igual que el cabal del riu Ter. La sequera comença a ser menys severa i l'estiu ja fa acte de presència.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: