Muntatge del riu Ter al fons amb Francesc Mauri parlant mirant de banda amb una camisa negra
EL TEMPS

Francesc Mauri destaca un fet inèdit a Catalunya: 'No passava des del 2020'

Les pluges de les darreres hores han provocat un canvi a les reserves de pantans i rius de diverses comarques

Francesc Mauri està feliç que estigui plovent tant i tan bé durant aquests dies a Catalunya. Una de les seves celebracions ha estat la pujada del cabal del riu Ter. Segons ha informat a X, el riu va arribar aquest dimecres als 283 m³/s, una xifra que feia anys que no s'aconseguia.

Concretament, aquest nivell d'aigua no s'havia tornat a veure des del 2020. Francesc Mauri ha recordat que l'any de la pandèmia el cabal va arribar als 150 m³/s. D'aquesta manera, es desprèn que el nivell actual fins i tot ha superat l'anterior.

Francesc Mauri celebra els resultats de les precipitacions

El mesurament del riu s'ha pres al seu pas per Roda de Ter, una població de la comarca d'Osona. De fet, és una de les que dimecres estava en alerta taronja. El Meteocat ja va avisar que podria ploure fort en aquesta zona, i per això les seves previsions s'han complert amb escreix.

Imatge del riu Ter al seu pas per la presa Pasteral

En aquest punt de Barcelona no ha estat l'únic on ja es comencen a notar els resultats de la pluja. I és que el pantà de Sau també ha vist pujar de manera notable el seu nivell. Ni més ni menys que en 24 hores l'embassament ha passat d'estar al 31% de la capacitat al 36,5%.

Un pantà que puja de nivell en tot just un dia

El pantà de Sau també s'ubica a la comarca d'Osona. Per això les dues notícies demostren que la quantitat d'aigua que va caure va ser força destacable. Sens dubte, una boníssima notícia en un context de sequera que s'ha anat arrossegant durant mesos a Catalunya.

Precisament el nivell dels pantans és un dels aspectes que més ha preocupat els meteoròlegs. Ara bé, després de les precipitacions de les darreres setmanes, els registres van millorant i s'assoleixen uns nivells més còmodes.

Després de la tempesta sempre arriba la calma

El mapa de Catalunya llueix aquest dijous molt més calmat. No s'esperen pluges ni tempestes a la majoria de comarques on han caigut amb força les últimes hores.

Sí que hi haurà la presència d'alguns núvols, però s'aniran alternant amb un sol que farà molt més plàcida la jornada. De cara al cap de setmana podria aparèixer algun nou ruixat lleu al nord-est del país. Tot i això, és una previsió primerenca que pot anar canviant a mesura que avancin les hores.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: