Muntatge amb raigs i pluja, la bandera de Catalunya i un cotxe travessant un toll d'aigua
EL TEMPS

Les 2 zones on plourà fort a Catalunya: pluja intensa, amb tempesta i calamarsa

La previsió meteorològica per a aquest dimecres confirma nous episodis d'inestabilitat a diversos punts

Catalunya encara no està disposada a acomiadar-se dels xàfecs d'aquesta setmana. El Meteocat ha informat que aquest dimecres seguiran les pluges i les tempestes a diferents punts del país. Segons els meteoròlegs, hi ha dues zones on les precipitacions s'esperen que caiguin amb més força: el nord i l'est.

Tot i que el dia ha començat ennuvolat i ja amb algunes gotes en determinats punts, el més fort s'espera per a aquesta tarda. No vol dir que tot el territori català viurà una jornada passada per aigua, però sí que a moltes zones hi ha risc de pluja. És a dir, el temps per a aquest dimecres no és gens favorable per als amants de l'estiu.

Les tempestes més fortes arribaran a la tarda

Encara caldrà esperar una mica més per gaudir de dies seguits de calor, sense núvols i, per descomptat, sense rastre de pluges o tempestes. De moment, les comarques situades al nord i a l'est de Catalunya seran les més afectades per les pluges durant aquest dimecres.

Imatge d'un carrer mentre plou amb persones corrent, altres amb paraigües i un cotxe circulant

Les precipitacions descarregaran un dia més sobre aquestes zones, deixant una tarda força rúfol. Les precipitacions seran “puntualment intenses”, adverteixen des del Meteocat, així com abundants i amb possible aparell elèctric.

A la resta de Catalunya els núvols s'aniran combinant amb estones de sol. Això farà que l'ambient sigui molt més estable i d'acord amb aquestes alçades de l'any.

Un matí fred al conjunt de Catalunya

L'ambient d'aquest dimecres al matí ha estat especialment fresc a Catalunya. De fet, el Meteocat ha confirmat que les mínimes s'han situat per sota de dimarts. En aquest sentit, destaquen zones com per exemple Ponent, on s'han arribat a registrar unes mínimes de sis graus.

Aquesta baixada dels termòmetres a les comarques de Lleida contrasta amb la pujada que van viure alguns dies de la setmana passada. Ara bé, on més s'ha notat aquest descens ha estat al Pirineu.

Imagen de lluvias intensas en el Paral·lel, en Barcelona

Tal com han informat des del Meteocat, a punts de la Vall d'Aran o l'Alta Ribagorça els termòmetres han baixat fins a un grau. Panorama que no canviarà gaire en les pròximes hores, ja que el Pirineu serà una de les zones on més plogui.

Més pluges per a la setmana que ve

Les pluges continuaran caient a Catalunya durant uns dies més. La previsió per a la setmana que ve és que les precipitacions es tornin a situar per sobre de la mitjana habitual per a aquesta època de l'any. El mateix passarà amb les temperatures, les quals s'esperen tres graus per sota del que és acostuma a haver-hi en ple mes de juny.

Sens dubte, les reserves dels embassaments catalans estaran veient-se afavorits per aquest llarg episodi de pluges. Unes reserves que sobretot amb vista a l'estiu són més necessàries que mai.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: