Muntatge d'una tempesta elèctrica, una icona d'un núvol amb raigs i pluja i senyal d'alerta
EL TEMPS

Empitjoren les alertes per tempestes i calamarsa a Catalunya: 28 comarques amb avisos

Catalunya registrarà en les pròximes hores intensos xàfecs, que descarregaran amb força sobretot a l'interior

El Meteocat ha empitjorat les alertes per pluges, tempestes i calamarsa a diverses comarques de Catalunya aquest dimecres. El nivell d'alerta es posiciona en tres sobre sis i s'espera que, amb el pas de les hores, les precipitacions agafin més força.

Seguint amb la tendència dels darrers dies, els punts on més plourà serà al nord i l'est del territori. Ara mateix, s'espera que les alertes s'allarguin fins a les 02:00 hores del dijous.

En aquesta ocasió hi ha dos tipus d'alerta: la groga i la taronja, i la primera és la majoritària, amb fins a 23 comarques afectades. La zona interior de Catalunya i la costa més al nord de Tarragona i Barcelona són les zones més afectades. També el Pirineu, que registra des de fa setmanes uns bons nivells de precipitació.

Més de mitjana Catalunya en alerta per intenses precipitacions

Concretament, les comarques amb avisos són l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Noguera, el Solsonès, la Cerdanya, la Segarra, l'Anoia i el Bages. Se sumen a la llista l'Alt Camp, el Tarragonès, l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat. Així mateix, es troben amb el mateix avís les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme, la Selva, el Moianès, el Gironès i el Pla de l'Estany.

Mapa amb els avisos i el temps de dimecres a Catalunya

Per part seva, l'alerta taronja afectarà cinc comarques del nord-est del país. El Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa, el Lluçanès i Osona és on s'espera una virulència més gran de les tempestes. També aquí és on s'espera que caigui calamarsa, per la qual cosa es recomana prevenir els danys que aquest fenomen meteorològic pugui ocasionar.

Així doncs, al conjunt de Catalunya hi ha actualment un total de 28 comarques amb alguna alerta, provocada per les fortes tempestes. Una situació de perill que ha empitjorat, si ho comarem amb l'alerta publicada aquest dimarts.

Les pluges a Catalunya no tenen data de caducitat

Amb les pluges d'aquesta tarda no es donarà per finalitzat l'episodi de tempestes que vivim a Catalunya. De fet, el Meteocat ja ha informat que els xàfecs seguiran prenent el protagonisme de cara a la setmana vinent.

En aquest sentit, s'espera que les precipitacions estiguin per sobre de la mitjana habitual per a aquesta època de l'any. Especialment en els punts on s'espera que més aigua caigui durant les pròximes hores.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: