Fotomuntatge del rostre seriós de Francesc Mauri al capdavant i una rodona vermella amb el mapa europeu de Catalunya de pluja per a aquest dimecres, 10 de gener, i de fons una imatge de pluja abundant
EL TEMPS

Francesc Mauri avisa sobre el que passarà els propers dies i desperta les crítiques

El meteoròleg de TV3 Francesc Mauri ha tornat a pronosticar un episodi de neu i pluja a partir de dimecres, però serà menys abundant del que s'esperava

Semblava que l'anhelada pluja estava a punt d'arribar a Catalunya. Els mapes fa alguns dies que pronosticaven precipitacions generalitzades, a més d'un episodi de neu a cotes força baixes.

Però alguna cosa ha variat les últimes hores. Les previsions han canviat notablement. Sembla que ara els xàfecs que es preveien per a una gran part del territori català s'han reduït dràsticament.

Així ho ha informat Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 , que ha assegurat que aquest proper episodi que començarà aquest dimecres, 10 de gener, portarà molta menys pluja de la prevista inicialment.

L'avís de Francesc Mauri que no ha agradat a molts

Francesc Mauri ha tornat a predir el que passarà a partir d'aquest dimecres a Catalunya. Si fa uns dies es pronosticava pluja, i fins i tot neu, a molts punts del país, ara el panorama és una mica diferent.

Segons l'última actualització dels models dels mapes europeus d'aquest dimarts, 9 de gener, l'episodi de precipitacions es produirà a partir de dimecres, però serà menor i afectarà menys zones de les que s'havien pronosticat.

"Acabat de sortir del forn model europeu. Compte, doncs falten mapes fins del Meteocat", ha alertat abans que res Francesc Mauri via X, abans Twitter.

Tot i això, el que no ha agradat a molts usuaris de l'esmentada xarxa social ha estat la poca previsió de pluja que, de moment, semblen pronosticar els mapes.

"Quin desastre, al final no farà res".

"Voldria recordar la nevada el 2001 a les comarques de Lleida. Ningú va preveure el que passaria...".

Fotomuntatge amb tres tweets responent al missatge de Francesc Mauri a X sobre l'episodi de pluges i neu per dimecres, 10 de gener
Les xarxes s'han mostrat indignades amb la previsió final per a aquest dimecres, 10 de gener | X

I és que, en una època d'extrema sequera, a Ponent o a zones com el Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre les precipitacions serien mínimes.

Episodi de pluja escassa

Com ja advertia Francesc Mauri fa pocs dies, quan va anunciar un possible episodi de pluja generalitzada per als propers dies a Catalunya, es tractava d'una previsió orientativa i que podria variar a mesura que ens anéssim acostant a la data.

Les pluges finalment s'acabaran concentrant principalment a la província de Barcelona, i regaria lleument algunes comarques de Girona. Les temperatures, però, sí que es mantindran baixes, en un ambient clarament hivernal, com ja hem pogut notar a l'inici d'aquesta segona setmana de gener.

Així, tot i que no serà tan abundant com inicialment es pronosticava, l'episodi de neu i pluja finalment arribaria a partir d'aquest dimecres, 10 de gener, cap al migdia i la tarda. I s'allargaria, com a màxim, fins dijous a la matinada, 11 de gener.