Imatge de fons d'un cotxe circulant sota la pluja i una altra d'un mapa d'Espanya, marcat en verd les zones on plourà
EL TEMPS

La bona notícia de l'AEMET per a la setmana vinent: 'En gran part del territori'

L'AEMET preveu per a la setmana que ve uns quants canvis en el temps que afectaran gairebé totes les comunitats

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) porta bones notícies per a la setmana que ve. Els models meteorològics contemplen pluges "en gran part del territori", excepte a l'extrem oriental i les Balears. Suposa un alleujament per a alguns punts del país, molt afectats per la sequera dels darrers mesos.

Entre el 15 i el 21 de gener assenyalen que “se succeiran diverses configuracions meteorològiques”. Les previsions inclouen el pas de fronts i abundant nuvolositat durant el començament de la setmana. Al tram final s'experimentarà una certa estabilització.

En qualsevol cas, l'AEMET incideix en les precipitacions que es registraran a la majoria d'Espanya durant aquests dies. Seran més abundants sobretot al terç occidental, recullen al seu bloc.

Mapa d´Espanya amb la pluja acumulada dijous
El mapa amb la pluja acumulada prevista per dijous 18 de gener | AEMET

Aquestes pluges arribaran en forma de neu als Pirineus ia altres muntanyes del nord i del sud-est peninsular. Descarten de moment que hi pugui haver nevades a cotes més baixes de la meitat nord.

Mapa del temps a Espanya el 15 de gener
Previsió de l'AEMET pel dilluns 15 de gener a la tarda | AEMET

L'AEMET anuncia temperatures suaus que aniran caient

L'AEMET avança que a l'arrencada de setmana ens esperaran temperatures agradables. Seran una mica més altes del que és habitual per a l'època. Tot i això, a mesura que transcorrin els dies es produirà un descens progressiu i generalitzat.

Tampoc caldrà perdre de vista les gelades. En un primer instant es limitaran a Pirineus, encara que també aniran guanyant protagonisme a altres punts del país amb les jornades. A partir de dimecres es donaran a muntanyes de la meitat nord, mentre que el cap de setmana arribaran a gran part de la meitat nord i del sud-est.

Mapa del temps a Espanya el 16 de gener
Pronòstic meteorològic per dimarts al matí | AEMET

Pel que fa als vents, són més probables els de component oest i sud, amb intervals de fort o ratxes molt fortes a muntanyes i litorals.

Mapa del temps d'Espanya del 17 de gener
Previsió per dimecres al matí, segons l'AEMET | AEMET

L'AEMET també preveu pluges a les Canàries, sent més probables a les illes muntanyenques. Seran més abundants sobretot a l'arrencada de setmana. Els termòmetres, per part seva, no patiran grans variacions, excepte alguns descensos graduals lleugers.

Mapa d'Espanya per dijous 18
Pronòstic per al dijous 18 de gener a la tarda | AEMET

Un temps més tardoral

Per tant, ens espera per endavant una setmana passada per aigua a gairebé tot el país. Les baixes temperatures concediran una treva al principi, per anar baixant amb el pas de les jornades. Alguns meteoròlegs adverteixen que serà un temps més típic de la tardor que de l'hivern.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 16
Mín. 13
Màx. 14
Mín. 12
BarcelonaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 12
ValènciaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 24
Mín. 16
SevillaMàx. 23
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 15
SaragossaMàx. 20
Mín. 9
Màx. 21
Mín. 11
BilbaoMàx. 21
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 12
Palma de MallorcaMàx. 20
Mín. 11
Màx. 20
Mín. 13
La CorunyaMàx. 18
Mín. 14
Màx. 16
Mín. 11
BurgosMàx. 16
Mín. 10
Màx. 13
Mín. 8
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 28
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 18