Muntatge amb un pla general d'una tempesta elèctrica, senyal d'alerta i icones de núvols, pluja i raigs

EL TEMPS

Les 22 comarques de Catalunya on s'esperen fortes tempestes i calamarsa

La previsió meteorològica per a les pròximes hores a Catalunya està protagonitzada per les intenses precipitacions

Les tempestes intenses tornaran a ser les protagonistes en les pròximes hores a Catalunya. El Meteocat ha informat que moltes comarques estaran en alerta per forts xàfecs. Seguint amb la tendència de les darreres setmanes, les precipitacions més intenses s'esperen sobretot a la tarda.

En alguns punts la intensitat de les precipitacions pujarà de nivell i es podria convertir en calamarsa. Tot això serà especialment rellevant a partir de dimecres a la tarda. Serà aleshores quan gran part del país es tenyeixi de gris i els núvols començaran a descarregar.

Les tempestes guanyaran intensitat a partir dimecres a la tarda

Ara com ara, aquest dimarts a la tarda s'espera que plogui amb certa intensitat al Baix Llobregat, al Garraf i al Baix Penedès. Així com a l'Alt Penedès, l'Alt Camp, el Tarragonès i el Baix Camp. A tot el litoral, la part nord-est del país i el Pirineu també plourà.

Dimecres al matí es mantindrà el temps amb la mateixa tendència fins que canviï de terç a partir del migdia. Serà llavors quan un total de quatre comarques entrin en un 'perill molt alt' per tempestes. Les afectades seran el Berguedà, el Ripollès, Osona i el Lluçanès.

Mapa meteocat previsió de dimecres 12 de juny a la tarda

Amb l'alerta taronja es quedaran la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental. A la mateixa línia estaran al Barcelonès, el Vallès Occidental, el Moianès, el Bages, el Solsonès, Anoia i el Baix Llobregat. Paral·lelament, a l'Alt Penedès, Garraf, Alt Camp, Baix Penedès i Tarragonès tancaran els punts d'alerta taronja.

Fins a 22 comarques en alerta per tempestes i calamarsa

El Pirineu, de moment, no entra dins de l'alerta, però sí que mantindrà les pluges i les tempestes que registra des de fa dies. Així doncs, el dimecres hi haurà en el conjunt de Catalunya un total de 22 comarques en alerta.

Sens dubte, es tracta de la previsió per mal temps més destacable dels darrers dies. A més, no s'espera que el panorama canviï massa en les pròximes jornades. En aquest sentit, el Meteocat ha informat que la temperatura mitjana se seguirà situant per sota del que és habitual.

No passarà el mateix amb les precipitacions, ja que ja estan per sobre del que solen registrar en aquesta època de l'any. Un exemple més que l'estiu es resisteix a arribar a una Catalunya que necessitava més que mai l'aigua.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: