fotomuntatge d´una foto de Francesc Mauri amb una foto difuminada d´Alfred Rodríguez i una captura d´un tuit de Mauri

EL TEMPS

L'agraïment de Francesc Mauri a un amic especial: 'Gràcies a ell soc aquí'

Francesc Mauri ha recordat un estimat company seu de professió en una publicació que ha realitzat a les xarxes socials el dia mundial dels homes i les dones del temps

El reconegut meteoròleg Francesc Mauri fa més de tres dècades que és home del temps a TV3. Des de l'any 1985 ha pronosticat el temps sota l'atenta mirada dels espectadors catalans. Amb el pas dels anys, Mauri ha anat guanyant cada cop més rellevància, fins a convertir-se en una figura de referència a Catalunya.

Tot i ser molt discret pel que fa a la seva vida privada, darrerament ha deixat escapar alguns moments que sempre té al cap. Un exemple és l'entrevista que va concedir al programa Al Cotxe, on va parlar obertament de la seva família. També és el cas de la seva última publicació a la xarxa social X, en què ha fet referència al seu "mestre".

Francesc Mauri recorda un company de professió molt especial

"Dia mundial dels homes i les dones del temps! És de justícia reconèixer els mestres en què tots ens hem reflectit. En el meu cas va ser Alfred Rodríguez Picó. Gràcies a ell estic en aquesta casa des de 1985. Per molts anys mestre i gràcies!"

L'home del temps de la televisió de Catalunya ha redactat aquest text d'agraïment que va acompanyat d'una fotografia d'arxiu antiga. Hi apareixen d'esquerra a dreta: Alfred Rodríguez, Francesc Mauri, Tomàs Molina i Anna Rius, tots meteoròlegs de la CCMA. Amb aquest post, Mauri ha volgut reconèixer al seu mentor el paper que va tenir a la seva vida.

Qui és l'amic especial de Francesc Mauri?

Alfred Rodríguez Picó és un periodista i meteoròleg nascut a Barcelona l'any 1958. Es va iniciar a l'estudi de la ciència de la meteorologia des de molt aviat pel seu propi peu. Des del 1984 fins al 2003 va treballar com a home del temps a TV3, després de passar per diverses ràdios i redaccions.

Va ser en aquell moment quan va coincidir amb un joveníssim Francesc Mauri, a qui va instruir en la matèria. Ara, aquest darrer ha volgut recordar el seu antic company el dia mundial dels homes i les dones del temps.

La publicació no ha trigat a fer-se viral

La publicació no ha passat desapercebuda a les xarxes socials, i s'ha viralitzat ràpidament. Les reaccions i els comentaris dels usuaris no s'han fet esperar. Sobretot per la fotografia que acompanya el text, en què apareixen quatre cares conegudes de la televisió catalana, amb un aspecte molt més jove.

A banda de les respectives felicitacions, Mauri i els seus companys han rebut molts comentaris divertits sobre el seu aspecte juvenil. Alguns usuaris han puntualitzat entre rialles la densitat capil·lar de Tomàs Molina per aquell temps.

El temps ha anat passant i l'any que ve Mauri farà 40 anys que treballa a la CCMA. De tota manera, esperem poder continuar veient i escoltant les seves prediccions durant molts anys més.