Muntatge amb la cara de Mario Picazo amb un somriure i un cercle amb el mapa de temperatures

Mario Picazo avisa: les comunitats on no necessitaran la jaqueta aquest cap de setmana

Algunes capitals arribaran als 27 graus diumenge

Mario Picazo avisa d'un canvi a les temperatures. Els termòmetres patiran un repunt durant el cap de setmana. Fins al punt que en algunes zones es podran oblidar la jaqueta a casa.

En la seva previsió, el popular meteoròleg indica que els valors tèrmics "es van suavitzant una mica". Això sí, adverteix que “ja estem en ple mes de novembre i no cal esperar més del que hi ha”. I és que a algunes capitals del sud-est, com és el cas de Múrcia, s'arribaran als 26ºC.

Les mínimes també continuaran sent elevades. Mario Picazo avança que fins i tot el mercuri podria pujar més de cara al diumenge. De fet es preveuen 27ºC a la mateixa Múrcia, "amb temperatures envejables en altres capitals de la meitat sud peninsular".

Es superaran els 20 graus a Sevilla, Còrdova, Bilbao o Gijón. Per la seva banda, a Madrid i Barcelona arribaran a màximes de 18ºC i 19ºC per tancar la setmana.

Per tant, es pot dir, com havia avançat fa uns dies l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que hi haurà estiuet de Sant Martí. No serà tan calorós com el de San Miguel, però sí que s'apreciarà una lleugera pujada dels termòmetres.

Servirà de respir per a algunes comunitats, que havien vist caure les temperatures uns quants graus en els darrers dies.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats

CIUTATT.ª DISSABTET.ª DIUMENGE
MadridMàx. 16
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 10
BarcelonaMàx. 20
Mín. 11
Màx. 24
Mín. 17
ValènciaMàx. 25
Mín. 17
Màx. 27
Mín. 18
SevillaMàx. 23
Mín. 10
Màx. 24
Mín. 13
SaragossaMàx. 23
Mín. 11
Màx. 22
Mín. 14
BilbaoMàx. 22
Mín. 12
Màx. 22
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 21
Mín. 12
Màx. 24
Mín. 14
La CorunyaMàx. 19
Mín. 16
Màx. 20
Mín. 15
BurgosMàx. 16
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 9
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 26
Mín. 21
Màx. 25
Mín. 21

Pluges per al cap de setmana al nord-oest

Durant el cap de setmana s'espera l'arribada de nous fronts "associats a la grandíssima borrasca que hi ha al sud de Groenlàndia". Tot i que es tancarà la setmana "amb temps força més tranquil", Mario Picazo tampoc s'oblida de les pluges.

Una vegada més tornaran a registrar-se precipitacions a la part nord-oest de la Península. Els majors acumulats es produiran sobretot a Galícia, a la zona de les Rías Baixas, a punts del Cantàbric i meitat nord peninsular.

Mapa de la previsió del temps per dissabte, 11 de novembre a les 9:00
Aquest dissabte podria caure algun ruixat a diversos punts de la península | AEMET

No es descarta que també arribin les pluges a la Mediterrània, però ho farien tímidament. Pel que fa al vent, el meteoròleg anuncia que "creix de cara al cap de setmana en àrees del nord-oest i del Mediterrani".