Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una persona passejant sota la pluja amb un paraigua a la mà, i al capdavant la cara del meteoròleg Mario Picazo somrient i una rodona vermella amb una captura del mapa d'Espanya amb el front atlàntic anunciat
EL TEMPS

Arriben 'fronts atlàntics': L'avís de Mario Picazo per als darrers dies del pont

La recta final d'aquest pont de desembre estarà marcada per un nou episodi de pluges, vent i fred, encara que tot podria canviar amb l'arribada del cap de setmana

Ja ens trobem a la meitat d'aquest pont de desembre, que els darrers dies ha deixat diversos episodis de pluja i vent en gran part del territori.

També les baixes temperatures, que indiquen que l'hivern ja està a punt de caure, han estat les protagonistes aquests primers dies de desembre a Espanya. Malgrat tot, han estat molts els que han aprofitat aquests dies de festa per fer alguna escapada, sense que les inclemències del temps fossin un obstacle.

Tot i això, per si tens previst fer alguna sortida més durant aquest cap de setmana del pont de desembre, Mario Picazo ha alertat del que ve a partir de les pròximes hores.

Mario Picazo adverteix de l'arribada de "fronts atlàntics"

Ara, però, Mario Picazo ha volgut advertir del que passarà aquests darrers dies del pont de desembre. I ha alertat els espanyols de l'arribada de fronts atlàntics que ja han començat a provocar nous episodis de vent intens aquest divendres, 8 de desembre.

"Fronts atlàntics alimentats per un riu atmosfèric que arriba des de regions subtropicals fins a la costa oest peninsular...", anunciava Mario Picazo, meteoròleg d'eltiempo.es, a través del seu compte de X (abans Twitter).

Durant el dia, i també durant el proper cap de setmana, les ratxes fortes de vent seran les protagonistes principalment a les comunitats del nord-oest peninsular. Les més afectades seran Galícia, Aragó, Catalunya i les Balears. Les zones del Cantàbric, els Pirineus i el sud-est peninsular també patiran episodis de vent intens.

La combinació de fronts freds i càlids també deixarà a Galícia precipitacions que poden ser entre moderades i intenses durant dissabte, especialment a La Corunya i Pontevedra. Pot ser, a més, que hi hagi episodis de neu d'oest a aquest, encara que no s'esperen grans gelades.

La cota de neu, però, oscil·larà durant el cap de setmana. Mentre pujarà amb el pas del front, aquesta baixarà a partir de diumenge i de cara a la setmana que ve.

El cap de setmana, temperatures més altes

Tot i la tendència d'aquests primers dies del pont de desembre, on les pluges i el fred han estat els principals protagonistes, el cap de setmana pot variar una mica.

"El cap de setmana anirà suavitzant les temperatures que estaven per sota de la mitjana i que acabaran bé per sobre a bona part del país alguns dies. Aquest flux d'aire tropical que arriba s'encarregarà de suavitzar les temperatures del pont de desembre", anunciava Mario Picazo a principis d'aquesta setmana.

De fet, durant aquests dos últims dies de la setmana, les temperatures podrien arribar a assolir de dia els 20º C de màxima en algunes zones, especialment a les capitals. Tot i això, les mínimes es mantindran suaus.

Tot i que sí que hi haurà, malgrat tot, un episodi de boires cap a diumenge, coincidint amb l'operació tornada del pont. Seran boires denses i persistents, segons ha alertat Mario Picazo, que es podrien donar a diverses zones del país.