Muntatge amb una imatge de fons d'un cel negre, una imatge de Jorge Rey superposada i una altra en un cercle d'una carretera amb cotxes nevada
EL TEMPS

Alerta d'última hora de Jorge Rey per nevades i fred intens a Espanya

S'acosta el cap de setmana de Reis i, segons Jorge Rey, tot apunta que hi haurà canvis molt significatius pel que fa al temps

S'acosta el cap de setmana de Reis i tot apunta que hi haurà canvis molt significatius pel que fa al temps. Així ho ha anunciat Jorge Rey fa tan sols uns moments. I és que el jove meteoròleg, ha compartit un nou vídeo on ens avisa sobre què passarà la setmana que ve.

Segons Jorge Rey arriba el fred de debò. I amb ell, fortes nevades. "Nevades molt fortes arriben a Espanya i a ciutats que no t'esperes. Màximes també sota zero a diferents ciutats espanyoles. En conclusió, no arriba una Filomena, però arriba una gran borrasca".

De fet, aquest divendres 5 de gener, diverses ciutats espanyoles, com Rascafría (Madrid), Orihuela del Tremedal (Terol) o Villablino (Lleó), ja han despertat amb nevades i temperatures sota zero. Doncs bé, segons Jorge Rey, "aquestes nevades passaran a veure's a cotes baixes en qüestió de dies".

Arriba el fred de debò

Tal com ha confirmat Jorge Rey, les precipitacions es podran començar a deixar veure dilluns que ve. "Dilluns a últimes hores, arriba una borrasca que principalment dimarts, deixarà precipitacions a la zona centre i sud del país", ha anunciat.

"Aquesta mateixa borrasca se situarà en zones del mediterrani durant dimecres. Possibilitant precipitacions a tota la meitat est del país. Fins i tot d'una forma intensa. A més, veiem que a partir de dimecres s'intensifica el fred", ha afegit el jove.

Tot apunta que dimecres que ve serà el dia 0. I és que Jorge Rey ha fet un repàs de les temperatures que s'esperen en algunes zones. "Esperem màximes de -3 graus a Burgos, -4 a Àvila, 1 a Madrid i Conca, 4 a Albacete. Les mínimes podran arribar a -6 graus, fins i tot menys".

Això produirà que dimarts que ve, a últimes hores, baixin les cotes i es comencin a veure les primeres nevades. Nevades que, tal com ha compartit Jorge Rey, a partir de dimecres es podran veure a cotes baixes de zones del nord, centre i llevant.

"Nevades a ciutats com Saragossa, Burgos, Madrid, Conca, Valladolid, Sòria, Osca, Pamplona, Àvila, Ciudad Real, Granada, Castelló de la Plana, Terol, Vitòria, Bilbao, entre d'altres", ha assegurat.

🔴ALERTA por FUERTES NEVADAS y MÁXIMAS BAJO CERO ⚠️☃️

Jorge Rey demana precaució

Davant d'aquest temporal, Jorge Rey no ha volgut perdre l'oportunitat per demanar precaució. Tant per les nevades com per les baixes temperatures. Però no tot és dolent. Aquestes pluges i nevades podrien donar un creixement exponencial als embassaments. Fet que per Catalunya seria molt positiu.

"Demano molta precaució davant aquestes provisions. Demano també molta precaució per l'arribada durant dimecres i dijous de temperatures sota zero. Fins i tot es podran veure a nivell del mar", ha sentenciat.

Finalment, Jorge Rey ha afegit que a partir de divendres el temporal es començarà a estabilitzar. "A partir de divendres es començarà a estabilitzar l'atmosfera, millorant el temps", ha conclòs.