Muntatge amb Jorge Rey, raigs en forma d'emoji i cel ennuvolat
EL TEMPS

Arriben a Espanya més tempestes fortes i canvis bruscos de temperatura aquesta setmana

L'arribada dels anomenats 'núvols empedrats' anuncia una nova tongada de tempestes i pluja a moltes comunitats

Alguns els coneixeu com a 'borreguets' i altres com a 'núvols empedrats', però el que està clar és que anuncien l'arribada de canvis. I aquesta setmana a Espanya ens afectarà un nou front, que es deixarà notar a moltes zones. La part més afectada serà el nord-oest (NO), amb Galícia com la gran beneficiada per les pluges.

Jorge Rey - Vuelven borrascas y descenso de temperaturas

Siguis el primer a assabentar-te de les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Si hem de resumir aquesta setmana del 17 de juny en poques paraules, seria així: “Primavera-Estiu Remix”. Som a només unes hores de començar oficialment l'estiu (el dijous, 20 de juny, a les 22:51) i la gran notícia no és només que fa calor. Ho són les fortes tempestes que s'esperen, el descens tèrmic i les màximes que, alguns dies, podrà vorejar els 35 graus.

Quan s'esperen les primeres pluges i a quines comunitats?

Aquest dilluns, 17 de juny, les tempestes ja es notaran per Galícia o Astúries. Pel que fa a les màximes, arribaran als 34 graus a les valls del Guadalquivir i de l'Ebre. Això sí, a les zones on plourà es quedaran molt baixes, amb tan sols 16 graus en àrees de Galícia.

Dimarts les pluges s'estendran pel País Basc, Castella i Lleó i Extremadura, i vindran acompanyades de fortes tempestes una vegada més a Galícia o Astúries. Les màximes baixaran sobretot a l'oest peninsular, amb 20 graus a zones d'Extremadura o Huelva.

Mapa de previsió de l'AEMET per a aquest dimecres, 19 de juny de 2024

Dimecres podran arribar tempestes una mica més importants a zones del mediterrani, així com pluges torrencials de forma local a àrees del nord i oest, especialment a Galícia i Astúries. En alguns llocs s'hi acumularan fins a 60 litres en tres dies. Les temperatures màximes seran una mica més suaus, encara que pujaran a àrees de l'oest peninsular, on van patir un descens per l'arribada d'inestabilitat.

El nord, la zona més afectada per la inestabilitat

Dijous, 20 de juny, destacarà una vegada més la inestabilitat del nord, sobretot per Navarra, Burgos, Osca o Saragossa. A més, el vent empenyerà una massa d'aire més fred, associat a la borrasca. Això farà que tinguem el dia més fresc de la setmana, amb màximes de 16 al nord, 20 al centre i 22 al sud.

El divendres ens acomiadem de la borrasca, si bé encara podrem veure una mica d'humitat, especialment al Cantàbric. Les màximes començaran a pujar pel sud, on arribaran als 30 a la Vall del Guadalquivir.

Mapa amb la previsió d'acumulació de pluja aquesta setmana a Espanya

El cap de setmana del 22 al 23 de juny ens portarà de tornada la calma i la calor. Les temperatures ascendiran, especialment de cara a diumenge. Perquè et facis una idea, esperem màximes de 28 graus al nord, 32 al centre i 35 o fins i tot per sobre al sud.

I què s'espera per a la setmana següent?

Encara que la veritat és que l'estiu ja és aquí i és qüestió de setmanes perquè arribi la primera onada de calor és qüestió de setmanes, per ara es resisteix. Amb els mapes a la mà, la veritat és que la presència d'inestabilitat i humitat, sobretot al nord, seguirà al llarg de la setmana que ve. De moment, a gaudir tant de les pluges com de la calor moderada. Fins d'aquí a 7 dies Gràcies i feliç setmana!

No dubtis a seguir Jorge Rey a les seves xarxes socials i rebre abans que ningú les seves previsions del temps: Instagram , Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: