Muntatge amb uns núvols de tempesta, raigs i emojis de pluja
EL TEMPS

Les 3 comarques de Catalunya on encara necessitaran el paraigua el cap de setmana

La previsió per al cap de setmana parla d'una millora clara del temps, tot i que encara pot ploure en algunes zones


El temps ha millorat clarament a Catalunya. Encara que les pluges han estat més que necessàries, la veritat és que una mica de sol i bon temps no ve malament. Amb aquesta tendència, no està previst que el temps canviï gaire de cara al cap de setmana.

Només hi haurà alguna excepció en unes poques comarques, on tornaran a necessitar el paraigua per protegir-se de les pluges. Encara que s'espera que siguin lleus i no provoquin gaires imprevistos, sí que descarregaran prou per tenir-ho en compte. Les comarques on plourà aquest dissabte, per exemple, són el Ripollès, Osona i la Selva.

Els xàfecs descarregaran sobretot el dissabte a la tarda

Les precipitacions arribaran a partir de dissabte al migdia i s'alternaran amb episodis de sol i núvols. Això farà que l'ambient canviï amb les hores. Encara que sense previsió de pluja, també hi haurà núvols a tota la part nord-est del país, seguint la tendència dels últims dies.

Mapa amb la previsió del temps del dissabte a la tarda a Catalunya

Diumenge, en canvi, el sol brillarà amb força a tot Catalunya i només quedarà algun núvol de forma residual al Pirineu lleidatà. Tot i això, no s'esperen precipitacions i es podran dur a terme activitats a l'aire lliure sense problemes. Ja durant la tarda, podrien tornar a caure ruixats al nord de la comarca del Ripollès.

Les temperatures no patiran massa variacions

Francesc Mauri ja ha avançat aquest matí que les temperatures aniran cap a dalt aquest cap de setmana. L'ambient fresc d'aquests darrers dies ha propiciat una setmana més pròpia de tardor que de finals de primavera. Però el bon temps ja comença a fer acte de presència i durant els pròxims dies es notarà.

Imatge d'un carrer mentre plou amb persones corrent, altres amb paraigües i un cotxe circulant

Tot i això, des del Meteocat assenyalen que el dissabte els termòmetres podrien patir un petit retrocés. Tot i que sense arribar a les mínimes d'aquesta setmana. Tot plegat sembla emmarcar la fi de les fortes tempestes que s'han registrat a punts del país durant llargs dies.

Alguns pantans de Catalunya encaren així un inici d'estiu amb reserves molt més favorables que fa uns mesos. Un exemple és el de Sau, a la comarca d'Osona, que ha arribat a assolir fins al 40% de la seva capacitat.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: