Muntatge d´un primer pla d´uns dits traient bitllets d´un caixer al costat d´una imatge en un marc de l´Agència Tributària
ECONOMIA

Molt de compte al caixer: si retires més d'aquesta quantitat, Hisenda et vigilarà

Hisenda té clar que les operacions amb grans quantitats de diners han de ser analitzades per evitar fraus

La quantitat màxima que es pot retirar d'un caixer automàtic varia significativament depenent de diversos factors. La política del banc, el tipus de compte que tinguis i la ubicació del caixer. Generalment, els bancs estableixen límits diaris per protegir tant els clients com el sector financer de possibles fraus i robatoris.

En molts casos, els límits diaris de retir en caixers automàtics oscil·len entre 300 i 1.000 dòlars o el seu equivalent en la moneda local. No obstant això, aquests límits poden ser ajustats a petició del client, especialment si es tracta de comptes premium o de negocis que requereixen més flexibilitat.

Això sí, hi ha una cosa que cal tenir molt en compte. I és que, a més d'aquests límits que imposen els bancs, n'hi ha un altre que no hauries de passar per alt, el d'Hisenda.

Imatge de fons d´un caixer de BBVA i una altra imatge d´una dona amb cara de sorpresa

Hisenda posarà els ulls als teus comptes si retires grans quantitats

A molts països, les autoritats fiscals, com Hisenda a Espanya, estableixen certs llindars per a les transaccions en efectiu per tal de prevenir el rentat de diners i altres activitats il·lícites. Tot i que aquests límits poden variar i estan subjectes a canvis, és important estar al corrent de les normatives vigents per evitar problemes legals.

A Espanya, per exemple, no hi ha un límit específic de retirada de diners en caixers automàtics que automàticament desencadeni una sol·licitud de justificant per part d'Hisenda.

Tot i això, les entitats financeres estan obligades a informar les autoritats sobre moviments d'efectiu que superin certs llindars.

Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro

En general, les operacions que superin els 3.000 euros poden ser reportades a Hisenda, encara que això no significa que automàticament se't demanarà un justificant. L'entitat financera pot sol·licitar informació addicional si considera que la transacció és inusual o sospitosa.

A més, si fas múltiples retirades que sumin una quantitat significativa en un curt període de temps, això també podria aixecar sospites i ser reportat a les autoritats fiscals. En aquests casos, Hisenda et podria sol·licitar que justifiquis l'origen i el destí dels diners.

És important tenir en compte que les normatives poden variar i que les entitats financeres tenen una certa discrecionalitat en aplicar aquestes regles. Per tant, és recomanable consultar directament amb el banc per obtenir informació específica sobre els límits de retirada i les possibles implicacions fiscals.

En resum, encara que no hi ha un límit fix de retirada en caixers automàtics que desencadeni una sol·licitud de justificant per part d'Hisenda, les transaccions que superin certs llindars poden ser reportades. Podrien requerir justificació. Mantenir-se informat sobre les normatives vigents i actuar amb transparència és crucial per evitar problemes legals.

➡️ Economia

Més notícies: