Un home gran revisa un document mentre sosté les ulleres, amb un requadre que mostra el logo de l'Institut Nacional de Seguretat Social d'Espanya.
ECONOMIA

La Seguretat Social emet un document que en salvarà més d'un: atents

Aquest justificant resultarà de gran ajuda a autònoms, empreses i persones que vulguin fer una sèrie de tràmits

En el món dels tràmits administratius, hi ha un document que pot ser el teu salvavides més d'una vegada. Es tracta del certificat d'estar al corrent de pagaments amb la Seguretat Social. És essencial per a autònoms, empreses i qualsevol persona que necessiti demostrar que està al dia amb les seves obligacions davant de l'organisme estatal.

Acredita que una persona o entitat està al dia amb les obligacions de pagament. Això inclou l'abonament de cotitzacions, quotes i qualsevol altre deute que es tingui amb aquesta institució.

Aquest certificat és fonamental per fer diversos tràmits administratius i pot ser requerit en múltiples situacions. És el cas de la sol·licitud de subvencions, la participació en concursos públics o la formalització de contractes amb administracions públiques.

Imatge de fons d'una persona segellant un document, amb una altra imatge d'un home sorprès mirant un telèfon

Com s'aconsegueix el certificat de corrent de pagament de la Seguretat Social?

Obtenir aquest certificat és un procés senzill i es pot fer de diverses maneres:

- A través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social: Aquest és el mètode més ràpid i còmode. Només necessites tenir un certificat digital, DNI electrònic o Cl@ve PIN. Un cop dins la Seu Electrònica, cerca l'opció 'Certificat d'estar al corrent en les obligacions de la Seguretat Social '.

- A les oficines de la Seguretat Social: Si prefereixes fer-ho de manera presencial, pots acudir a una oficina de la Seguretat Social. És recomanable demanar cita prèvia per evitar llargues esperes.

- Per telèfon: També podeu sol·licitar el certificat trucant al número d'atenció al client de la Seguretat Social. T'indicaran els passos a seguir i els documents que cal enviar.

Muntatge de treballadors esclaten contra el simulador de la Seguretat Social

Per què es fa servir el certificat de corrent de pagaments de la Seguretat Social?

Aquest certificat té múltiples usos i és requerit en diverses situacions. Una és per sol·licitar subvencions i ajudes. Exigeixen que el sol·licitant estigui al dia amb les seves obligacions davant de la Seguretat Social i sense aquest certificat, la teva sol·licitud podria ser rebutjada.

Si vols participar en un concurs públic com a autònom o empresa, també necessitaràs aquest certificat. El mateix passa quan es participa en concursos públics, per signar contractes amb administracions públiques.

Algunes entitats bancàries poden sol·licitar aquest certificat per a la concessió de préstecs o crèdits. En alguns casos, proveïdors o clients, també poden requerir aquest document per assegurar-se que estan treballant amb una entitat solvent i al dia amb les obligacions.

➡️ Economia

Més notícies: