Un home amb les mans al cap davant d?un edifici de l?Institut Nacional de Seguretat Social a Espanya.
ECONOMIA

La Seguretat Social es mostra intractable i ho hauries de saber: això no està cobert

La Seguretat Social explica qui ha d'assumir els costos d'una atenció sanitària després de patir un accident

La Seguretat Social és un pilar fonamental en el sistema de salut de molts països, incloent-hi Espanya. Tot i això, hi ha certs aspectes que no estan coberts per aquest sistema, i un dels més importants són els accidents de trànsit. És crucial que tots els conductors i vianants estiguin informats sobre aquest tema per evitar sorpreses desagradables en cas d'un sinistre.

Aquest organisme s'encarrega de proporcionar atenció mèdica a tots els ciutadans. Això inclou consultes mèdiques, hospitalització, cirurgies i tractaments per a diverses malalties. Tot i això, quan es tracta d'accidents de trànsit, la situació canvia dràsticament.

Muntatge de l´interior d´un centre sanitari i una rodona amb un conductor de cotxe

Qui paga en un accident de trànsit?

En cas d'un accident de trànsit, la Seguretat Social s'ocupa de l'atenció mèdica inicial dels ferits. Això vol dir que si pateixes un accident, rebràs atenció mèdica immediata en un hospital públic. Però aquí ve el detall important.

Les despeses d'aquesta atenció no estan cobertes per 'organisme estatal. En canvi, aquests costos són transferits a les asseguradores dels vehicles involucrats en l'accident.

La raó principal és que els accidents de trànsit són considerats com un risc que ha de ser cobert per les asseguradores de vehicles. Cada vehicle en circulació ha de tenir una assegurança obligatòria que cobreixi els danys a tercers, incloent-hi les despeses mèdiques derivades d'un accident. Aquest sistema està dissenyat perquè els costos no recaiguin sobre el sistema públic de salut, sinó sobre les asseguradores privades.

Muntatge persona adormida al volant i rodona amb un xoc de cotxes

Què passa si no en tens segur?

Conduir sense assegurança és il·legal a Espanya i pot comportar serioses conseqüències. Si et veus involucrat en un accident de trànsit i no en tens segur, seràs responsable de totes les despeses mèdiques i danys materials. A més, podries enfrontar-te a multes i sancions legals.

La pòlissa del teu vehicle ha de cobrir els danys a tercers, incloent-hi les despeses mèdiques de les persones involucrades a l'accident. No obstant això, és recomanable revisar les condicions del que s'ha contractat per entendre exactament què està cobert.

És fonamental estar ben informat sobre allò que cobreix i no cobreix la Seguretat Social, especialment en el cas dels accidents de trànsit. Tot i que la Seguretat Social s'encarrega de l'atenció mèdica inicial, els costos d'aquesta atenció es transfereixen a les asseguradores.

➡️ Economia

Més notícies: