Dona embarassada a consulta mèdica amb una doctora prenent notes i una imatge inserida d'una parella abraçant-se.
ECONOMIA

Si vols ser pare aquest any, la Seguretat Social et recomana això

La Seguretat Social revela en quins casos es cobreixen els tractaments de fertilitat de manera gratuïta

La Seguretat Social ha emès un avís important per a totes aquelles persones que consideren sotmetre's a tractaments de fertilitat. És crucial conèixer els requisits i les condicions sota les quals aquests processos són coberts per l'organisme estatal.

El Ministeri de Sanitat ha establert una sèrie d'exigències que cal complir perquè els tractaments siguin finançats per la Seguretat Social. En primer lloc reparen a l'edat dels sol·licitants.

Les dones han de tenir entre 18 i 40 anys. Per part seva, els homes han de tenir entre 18 i 55 anys en el moment en què s'iniciï l'estudi d'esterilitat. A més, el tractament serà finançat només per a aquelles persones o parelles que no tinguin un fill previ i sa.

Una dona embarassada treballant en una oficina, i bitllets de 50 euros a la dreta

Per part seva, la dona no ha de tenir cap malaltia que faci que l'embaràs pugui complicar la seva salut o la del futur nadó.

Casos en què la Seguretat Social no cobreix un tractament de fertilitat

A més dels requisits esmentats, hi ha certes situacions en què la Seguretat Social no cobrirà els tractaments de fertilitat. Aquí et detallem quins són:

- Esterilització voluntària prèvia. Si alguna de les persones ha optat per una esterilització voluntària en el passat, no es finançarà el tractament.

- Contraindicacions mèdiques. Si hi ha una contraindicació mèdica documentada per al tractament de l'esterilitat, per a la gestació o que interfereixi de manera greu en el desenvolupament del futur nadó. El tractament tampoc no seria cobert.

- Impossibilitat de complir el tractament. En cas que no pugui complir amb el tractament a causa de problemes de salut o pel seu entorn socioeconòmic. La Seguretat Social no finançarà la teràpia.

- Altres circumstàncies greus. Si hi ha alguna situació documentada que pugui interferir de manera greu en el desenvolupament del futur nadó. Aquesta situació l'avalua un comitè d'ètica assistencial o òrgan similar.

- Donació de gàmetes o preembrions. En els casos en què s'utilitzin gàmetes o preembrions donats, el donant ha d'estar inscrit al Registre Nacional de Donants.

Noi i noia pensatius i nadó dormint de fons

La Seguretat Social recorda la importància de conèixer els requisits

És fonamental que les persones interessades a sotmetre's a tractaments de fertilitat coneguin aquests requisits i condicions. No només per evitar sorpreses desagradables, sinó també per poder planificar adequadament el seu camí cap a la paternitat o la maternitat.

La Seguretat Social ofereix una gran ajuda a aquelles persones que compleixen els requisits establerts. Però és important estar ben informat per saber si es pot accedir a aquest finançament. D'aquesta manera, es poden prendre decisions informades i cercar alternatives en cas de no complir els criteris.

L'organisme estatal ha deixat clar quins són els requisits i les condicions perquè els tractaments de fertilitat siguin coberts per la sanitat pública. És essencial que les persones interessades en aquests tractaments s'informin adequadament i compleixin els criteris establerts. D'aquesta manera, podreu accedir a l'ajuda que necessiteu per complir el vostre somni de ser pares.

➡️ Economia

Més notícies: