En primer pla una persona alegre, amb els braços aixecats, ia l'esquerra una mà subjecta un feix de bitllets, mentre que al fons hi ha treballadors en una oficina
ECONOMIA

La bona notícia de la Seguretat Social per a molts: un truc útil i poc conegut

Aquesta mesura de la Seguretat Social resulta de gran valor, sobretot pensant de cara a una possible pensió

La Seguretat Social llançava recentment una nova mesura que permet als antics becaris 'comprar' temps de cotització. Aquesta iniciativa cerca reconèixer l'esforç dels que, durant la seva etapa de formació, no van poder cotitzar.

Implica que aquests treballadors poden pagar una quantitat de diners, a canvi que se'ls reconeguin aquests períodes. Tant si van fer pràctiques no remunerades com amb una baixa remuneració.

Això els permetrà augmentar els seus anys cotitzats, cosa que pot ser crucial per accedir a certes prestacions de la Seguretat Social, com la jubilació. Aquests antics becaris pagaran una quota que rondarà entre els 40 i 140 euros per cada mes que vulguin rescatar. A més, l'abonament es pot fer a terminis.

Un home treballa davant d'un ordinador de nit, i al cercle, diversos bitllets d'euro diversos

Qui se'n pot beneficiar?

Per poder beneficiar-se d'aquest avantatge que ofereix la Seguretat Social, cal complir certs requisits. Entre altres coses, haver realitzat pràctiques en una empresa o institució.

Durant el període de pràctiques, el més habitual és que no s'hagi cotitzat a la Seguretat Social. És necessari, a més, presentar documentació que acrediti que vas fer aquestes pràctiques.

Com es pot 'comprar' el temps de cotització?

El procés per comprar temps de cotització és relativament senzill. El primer que has de fer és acudir a una oficina de la Seguretat Social o visitar el web per obtenir informació detallada sobre el procés. Hauràs de presentar, en aquest sentit, els documents que acreditin que vas realitzar pràctiques com a becari.

Això pot incloure certificats de l'empresa, contractes de pràctiques, etc. La Seguretat Social informarà sobre el cost de comprar el temps de cotització, ja que pot variar segons el període i altres factors.

Un cop acceptis el cost, hauràs de fer el pagament corresponent. Aquest abonament es pot fer duna sola vegada o en terminis, depenent de les condicions establertes.

Imatge de fons de molts bitllets d'euros, amb una altra de diverses monedes amuntegades i en primer pla una dona amb gest de sorpresa

Quins són els avantatges de comprar temps de cotització?

Comprar temps de cotització té diversos avantatges, que poden ser de gran interès pensant sobretot en el futur.

  • Augmentar els anys cotitzats: Això pot ser crucial per assolir el mínim danys necessaris per accedir a la jubilació.
  • Millorar la pensió: En augmentar els anys cotitzats, també podeu millorar l'import de la teva pensió.
  • Accés a altres prestacions: A més de la jubilació, augmentar els teus anys cotitzats et pot ajudar a accedir a altres prestacions de la Seguretat Social.

És important tenir en compte que aquesta mesura no és gratuïta. Comprar temps de cotització implica un cost que pot variar. Per això, és recomanable avaluar si aquesta inversió és beneficiosa en el teu cas particular.

➡️ Economia

Més notícies: