Imatge de fons d´un cartell de la Seguretat Social i una imatge d´un home amb gest pensatiu
ECONOMIA

La Seguretat Social recorda el document que cal revisar amb molta atenció

La vida laboral s'ha de consultar amb certa freqüència per evitar sorpreses desagradables en el futur

La vida laboral és un document essencial que recull tota la informació sobre el teu historial de treball. La Seguretat Social recomana revisar-la periòdicament per assegurar-te que totes les teves dades estan correctes. Però, cada quant de temps s'hauria de consultar?

En aquest informe es detalla el teu historial de cotitzacions, és a dir, els períodes en què has treballat i cotitzat a la Seguretat Social. És fonamental per calcular la teva pensió de jubilació i altres beneficis socials.

Instal·lacions de la Seguretat Social, amb una noia amb el polze enlaire i al cercle, la pantalla per demanar vida laboral

Per què és important revisar la vida laboral?

Revisar la teva vida laboral amb certa regularitat és crucial per diverses raons. En primer lloc, per verificar dades. Cal assegurar-se que tots els períodes de cotització estan correctament registrats.

Un error podria afectar la teva pensió futura, en aquest sentit, si en trobes algun, pots corregir-ho a temps. Això és especialment important si has canviat de feina sovint, comprova que tot s'ajusti a la normalitat. A més, conèixer el teu historial laboral t'ajuda a planificar el teu futur financer i laboral.

Cada quant de temps hauries de consultar la teva vida laboral?

La Seguretat Social recomana revisar la teva vida laboral com a mínim una vegada a l'any. No obstant això, hi ha situacions en què és aconsellable fer-ho amb més freqüència.

Muntatge amb una persona agafant un mòbil i un cercle amb el cartell de la Seguretat Social

1. Canvi d'ocupació

Si has canviat de feina recentment, revisa la teva vida laboral per assegurar-te que les noves cotitzacions s'han registrat correctament.

2. Autònoms

Si ets autònom, és recomanable revisar la teva vida laboral cada sis mesos. Els autònoms tenen més responsabilitat sobre les cotitzacions i és crucial que tot estigui en ordre.

3. Abans de la jubilació

Si ets a prop de l'edat de jubilació, revisa la teva vida laboral amb més freqüència. Comprova que tot està correcte i no hi hagi sorpreses d'última hora.

Muntatge d'un senyor amb els braços plegats i la imatge amb el logotip del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

Com sol·licitar la vida laboral?

Sol·licitar la teva vida laboral és un procés senzill i ho pots fer de diverses maneres. La manera més ràpida i còmoda és a través de la pàgina web de la Seguretat Social. Necessitareu un certificat digital, Cl@ve PIN o el vostre número d'afiliació.

També és possible per telèfon. Pots trucar al número d'atenció al ciutadà de la Seguretat Social i sol·licitar la teva vida laboral. Te l'enviaran per correu al teu domicili.

Pots, a més, anar a una oficina de la Seguretat Social i sol·licitar la teva vida laboral en persona. No oblidis portar el teu DNI o NIE.

Revisar la teva vida laboral és una tasca senzilla, però molt important. La Seguretat Social recomana fer-ho almenys una vegada a l'any per assegurar-te que totes les dades són correctes.

Això et permetrà detectar i corregir errors a temps i planificar millor el teu futur laboral i financer. No oblidis que pots sol·licitar la teva vida laboral de manera fàcil i ràpida per Internet, per telèfon o en persona.

➡️ Economia

Més notícies: