Una dona fa càlculs amb una llibreta i una calculadora, amb un cercle on es veuen diversos bitllets

ECONOMIA

Puja la paga extra de la pensió de viduïtat: Hisenda confirma el que tothom esperava

Els beneficiaris poden esperar que aquest augment els ajudi a gestionar millor les finances

Bones notícies per als beneficiaris de la pensió de viduïtat a Espanya. Hisenda ha confirmat recentment un augment en la paga extra d'aquesta pensió i ha respost a una demanda molt esperada per molts. Aquesta millora vol alleujar la càrrega econòmica de les persones que depenen d'aquesta prestació, especialment en temps d'inflació i augment del cost de vida.

La pensió de viduïtat és una prestació que s'atorga a les persones el cònjuge o parella de fet de les quals ha mort. Està dissenyada per proporcionar un suport econòmic que compensi la pèrdua d'ingressos que suposa la mort de l'ésser estimat. Aquesta pensió pot ser vital per a moltes persones, especialment per a aquells que depenien econòmicament de la parella.

Augment de la paga extra

La notícia que la paga extra de la pensió de viduïtat augmentarà ha estat rebuda amb entusiasme. Aquesta paga extra, que s'abona dues vegades l'any, el juny i el desembre, és un extra important en els ingressos anuals dels beneficiaris. Amb la confirmació recent d'Hisenda, els beneficiaris poden esperar veure un increment significatiu en la paga extra a partir d'aquest any.

Muntatge d'un senyor amb els braços plegats i la imatge amb el logotip del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

L'augment específic de la paga extra depèn de diversos factors, incloent-hi la base reguladora de la pensió i els anys cotitzats per la víctima. Tot i això, s'espera que la majoria dels beneficiaris vegin un augment proporcional que els ajudarà a manejar millor les seves despeses, especialment durant els mesos en què s'abona aquesta paga extra.

Impacte de la pujada als beneficiaris

L'increment en la paga extra de la pensió de viduïtat és una mesura significativa que impactarà positivament a la vida de moltes persones. Aquest augment arriba en un moment crucial, amb molts beneficiaris enfrontant pressions econòmiques creixents a causa de l'augment dels preus i la inflació.

La paga extra ofereix un alleugeriment financer addicional que es pot utilitzar per cobrir despeses imprevistes o per gaudir d'un respir econòmic durant els mesos en què s'abona. Aquesta mesura també reflecteix el compromís del govern de millorar el benestar dels pensionistes i assegurar-se que els més vulnerables no quedin enrere.

Com es calcula la pensió de viduïtat?

La pensió de viduïtat es calcula segons la base reguladora de la persona morta i el percentatge aplicable. La base reguladora és una mitjana de les bases de cotització del mort durant un determinat període. Generalment, el percentatge aplicat és del 52%, encara que pot ser del 60% en alguns casos especials, com quan el beneficiari té més de 65 anys i no rep altres ingressos superiors a un límit establert per la llei.

Amb l'augment de la paga extra, s'espera que els beneficiaris rebin una suma addicional que s'afegirà a la suma mensual habitual. Aquest increment no sols augmenta els ingressos totals anuals, sinó que també proporciona un suport extra durant els mesos crítics de juny i desembre.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: