Muntatge d'un senyor amb els braços plegats i la imatge amb el logotip del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social
ECONOMIA

En quins casos atén la Seguretat Social de manera presencial i sense demanar hora?

La Seguretat Social obliga a demanar hora amb un temps prudencial, però hi ha casos en què no és necessari

La Seguretat Social és una institució clau a Espanya, encarregada de gestionar prestacions i serveis essencials per als ciutadans. Tot i això, en els últims anys, la necessitat de demanar hora per dur a terme les gestions s'ha tornat una norma. Però hi ha casos en què atén de forma presencial i sense haver de demanar hora.

Aquest sistema s'ha implementat per millorar l'eficiència i l'organització en l'atenció al públic. Permet gestionar millor el flux de persones, evitant llargues esperes i aglomeracions. A més, facilita que els funcionaris puguin dedicar el temps necessari a cada cas, oferint una atenció més personalitzada i efectiva.

Seu de la Seguretat Social i una noia amb gest pensatiu

Com demanar hora a la Seguretat Social?

Demanar hora a la Seguretat Social és un procés senzill i es pot fer de diverses maneres:

- Per Internet: A través de la pàgina web oficial de la Seguretat Social (www.seg-social.es), podeu sol·licitar una hora. Només necessites el teu número de la Seguretat Social i algunes dades personals.

- Per Telèfon: Trucant al número d'atenció al ciutadà de la Seguretat Social (901 16 65 65), podeu demanar una hora. L'horari d'atenció telefònica és de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores.

- Aplicació Mòbil: La Seguretat Social també compta amb una aplicació mòbil des de la qual pots gestionar les teves hores de manera ràpida i còmoda.

Muntatge amb una parella d'uns 50 anys asseguts revisant documents amb cara seriosa i un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

Casos en què la Seguretat Social atén sense demanar hora

Encara que la cita prèvia és la norma general, hi ha situacions excepcionals en què la Seguretat Social atén de forma presencial i sense demanar hora. Aquests casos solen ser de caràcter urgent o situacions especials que requereixen atenció immediata.

És el cas, per exemple, de problemes amb el pagament de les prestacions. Si no l'heu rebut i necessiteu resoldre-ho immediatament, us atendran sense demanar hora. Passa el mateix si requereixes atenció mèdica urgent relacionada amb prestacions de la Seguretat Social.

Tampoc no t'exigiran hora en casos on necessites presentar o recollir documentació de manera urgent. Les persones en situacions d'extrema vulnerabilitat o risc social també seran ateses.

Demanar hora a la Seguretat Social és una eina útil per millorar l'atenció al ciutadà, però hi ha situacions en què no cal. Conèixer aquests casos us permetrà saber quan podeu acudir directament a una oficina de la Seguretat Social sense necessitat de demanar hora.

➡️ Economia

Més notícies: