Muntatge amb una dona gran prenent apunts, un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i una cartera amb diversos bitllets d'euro
ECONOMIA

Els pensionistes ja coneixen la data en què Hisenda els tornarà diners

Hisenda ha fet públic el període de temps que té per tornar els diners als pensionistes

L'arribada de la declaració de la renda comporta una pregunta clau per a molts: quan rebré la meva devolució?

Pels pensionistes, això és particularment rellevant. Hisenda té establert un termini màxim per fer efectives aquestes devolucions. Això és el que heu de saber si sou pensionistes i espereu rebre diners d'Hisenda.

Devolució de la renda per a pensionistes

Si la teva declaració de la renda ha sortit a tornar, Hisenda té fins a sis mesos des del final del termini de presentació per ingressar els diners al teu compte bancari. Això vol dir que si vas presentar la teva declaració abans de finals de juny, hauries de rebre els diners abans de finals de desembre. En cas contrari, l'Administració Tributària haurà d'abonar interessos de demora pel retard.

Una parella gran mirant un ordinador portàtil amb una imatge inserida del Ministeri dOcupació i Seguretat Social d'Espanya.

Què passa amb les mutualitats laborals?

Una categoria particular de pensionistes són aquells que van fer aportacions a mutualitats laborals abans de la seva jubilació. Segons el Tribunal Suprem, les contribucions anteriors a 31 de desembre de 1966 estan exemptes al 100%. Per la seva banda, les realitzades entre l'1 de gener del 1967 i el 31 de gener del 1978 tenen una reducció del 25%.

Aquesta decisió permet als pensionistes reclamar a Hisenda la devolució de l'IRPF corresponent a aquestes aportacions. El procediment és relativament senzill: des que presentes la sol·licitud, Hisenda té un termini de sis mesos per resoldre-la i fer-ne l'ingrés.

Muntatge amb les mans d'una persona gran subjectant bitllets d'euro i un cercle amb un jubilat amb cara de pensatiu

Terminis i procediments

Per garantir que rebis la teva devolució dins el termini establert, és fonamental complir tots els requisits i presentar la documentació necessària correctament. Si presenteu la vostra declaració electrònicament, podeu agilitzar el procés i evitar errors comuns que podrien endarrerir la devolució. Hisenda disposa d'una via ràpida per als pensionistes que van fer aportacions a mutualitats laborals, la qual s'activa a partir del 20 de març.

Recordeu que, si no rebeu la vostra devolució en un període de fins a sis mesos, podeu reclamar interessos de demora, calculats des de la fi del termini fins al dia del pagament.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: