Un home gran amb cabell canós i expressió seriosa, amb un requadre que mostra un cartell del Ministeri d?Ocupació i Seguretat Social d?Espanya.
ECONOMIA

Els pensionistes s'enfadaran després de saber l'últim anunci de la Seguretat Social

Els pensionistes a Espanya s'enfronten a una nova realitat després de l'últim que ha confirmat la Seguretat Social

Els pensionistes a Espanya s'enfronten a una nova realitat: la Seguretat Social ha decidit reduir algunes pensions fins a 129 euros mensuals. Aquesta baixada afecta principalment les pensions no contributives, destinades a persones que no han assolit els requisits de cotització per a una pensió contributiva. T'expliquem els motius darrere aquesta decisió, la mitjana de les pensions a Espanya i quins seran els més perjudicats per aquesta mesura.

Què són les pensions no contributives i per què han baixat?

Les pensions no contributives proporcionen un mínim d'ingressos a ciutadans que no han cotitzat prou al llarg de la seva vida laboral. Aquests tipus de pensions es divideixen principalment en dues categories: les de jubilació i les d'invalidesa.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una mà amb una cartera i al capdavant un jubilat preocupat

Recentment, la Seguretat Social ha anunciat una reducció significativa en aquestes pensions, que ara poden ser de tan sols 129 euros mensuals. Sembla que aquesta mesura s'ha pres com a part d'un esforç més ampli per reduir la despesa pública i ajustar el pressupost destinat a les prestacions socials. La reducció de les pensions no contributives es justifica, en part, per la necessitat d'equilibrar les finances de la Seguretat Social, que ha enfrontat reptes financers creixents.

La mitjana de les pensions a Espanya

Tot i aquesta reducció en les pensions no contributives, la mitjana de les pensions a Espanya continua sent significativament més gran. Segons el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, la pensió mitjana al país és aproximadament de 1.189,74 euros al mes.

Aquesta xifra inclou totes les modalitats de pensions contributives, com ara jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i a favor de familiars. La pensió de jubilació mitjana és de 1.451,19 euros mensuals, mentre que les de viduïtat i orfandat són menors, però superiors a les no contributives.

Un home gran fen servir un ordinador portàtil amb una imatge inserida d'una mà traient diners d'una cartera.

Qui seran els més afectats?

La reducció de les pensions no contributives afectarà principalment els ciutadans més vulnerables. Aquests inclouen persones grans que no han cotitzat prou i aquells amb discapacitats que els impedeixen treballar i cotitzar.

La reducció de les pensions no contributives a 129 euros mensuals pot afectar greument la qualitat de vida dels pensionistes. I és que molts depenen d'aquesta prestació per cobrir necessitats bàsiques. A moltes àrees urbanes, aquest import és insuficient per cobrir el cost de vida, obligant molts jubilats a buscar suport addicional de les seves famílies o continuar treballant en alguna capacitat.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: