Fotomuntatge amb una imatge de fons de pessetes i al capdavant una dona amb bitllets d'euro
ECONOMIA

La moneda de 50 pessetes per la qual et poden donar fins a 20.000 euros

Si et trobes una vella moneda de pessetes entre les teves pertinences, pren-te un moment per examinar-la

Alguna vegada has revisat els teus calaixos i has trobat antigues monedes de pessetes? Potser et sorprendries en saber que algunes podrien valer una fortuna.

Al món del col·leccionisme numismàtic, hi ha una moneda en particular que destaca pel seu valor: la moneda de 50 pessetes del 1957 amb l'efígie de Franco. Aquesta peça pot arribar fins a 20.000 euros al mercat de col·leccionistes. Així que és moment de revisar aquestes caixes plenes de pols i veure si tens un tresor a les teves mans.

Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros

La història darrere de la moneda de 50 pessetes

La moneda de 50 pessetes de 1957 és coneguda entre els col·leccionistes com un símbol d'una època passada, marcada per la dictadura de Francisco Franco a Espanya.

De fet, aquestes monedes van ser encunyades amb la imatge del dictador a l'anvers. A primera vista, pot semblar una moneda més, però la seva història i algunes peculiaritats de la seva encunyació la converteixen en un objecte de desig per als col·leccionistes.

La raó principal per la qual una moneda de 50 pessetes de 1957 pot assolir preus tan elevats és perquè es van produir algunes com a versions de prova.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de pessetes i al capdavant la moneda de 50 pessetes de Franco de 1957

Aquestes monedes de prova no van ser destinades per a la circulació regular i són extremadament rares. Els col·leccionistes estan disposats a pagar sumes astronòmiques per aquests exemplars per la seva raresa i context històric que representen.

El cas especial de la moneda de 50 pessetes de 1957

Es tracta, així, d'una peça molt difícil de trobar i que actualment només és a la Casa de la Moneda o en mans d'alguns col·leccionistes afortunats. I és que una sola unitat podria assolir l'astronòmica xifra de 22.000 euros. Així que, si revises els teus calaixos i, casualment, veus que tens un exemplar a la teva possessió, podries aconseguir una gran suma de diners.

El mercat de monedes de pessetes és ampli i variat. A més de la famosa moneda de 50 pessetes del 1957, altres monedes també poden tenir un valor significatiu. Monedes commemoratives, edicions limitades i aquelles dels primers anys del segle XX són també molt valorades pels col·leccionistes.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: