Fotomuntatge amb una imatge de fons de dos jubilats mirant un paper i un ventall de bitllets d'euro
ECONOMIA

L'ajut que pots demanar si cobres una pensió i vols guanyar més diners

El complement a la pensió de 100 euros és una bona opció per incrementar els teus ingressos mensuals

Si estàs jubilat i la pensió que reps no és suficient per cobrir les teves despeses, no estàs sol. Afortunadament, hi ha complements i ajuts que pots sol·licitar per augmentar el teu ingrés mensual.

Un dels més importants és el complement a la pensió de 100 euros, destinat a aquells la pensió dels quals no assoleix un mínim establert.

Imatge de fons d´una factura amb una bombeta i uns bitllets al damunt, una altra imatge d´una persona obrint amb les mans un moneder buit, i una darrera imatge d´una dona gran amb gest de sorpresa

El complement a la pensió de 100 euros que pots demanar

El complement a la pensió de 100 euros és un ajut mensual addicional destinat a pensionistes que no arriben a un llindar mínim d'ingressos. Aquest complement forma part de les mesures implementades per garantir un nivell de vida digne a les persones grans que depenen d'una pensió de jubilació com a principal font d'ingressos.

Qui ho pot sol·licitar?

Per ser elegible per a aquest complement, has de complir certs requisits. En primer lloc, la teva pensió ha d'estar per sota del límit mínim establert per la Seguretat Social. Aquest límit varia en funció del tipus de pensió que reps i de les teves circumstàncies personals, com el fet de tenir cònjuge a càrrec o no.

A més, has de residir a Espanya i no percebre altres ingressos que, sumats a la teva pensió, superin el llindar mínim de subsistència. Aquest llindar es calcula tenint en compte el conjunt d'ingressos de la llar, per la qual cosa també s'avaluaran els ingressos d'altres membres de la teva família que visquin amb tu.

Com sol·licitar el complement a la pensió?

El procés per sol·licitar aquest complement és relativament senzill. T'has de dirigir a l'oficina de la Seguretat Social més pròxima o fer-ho a través del seu portal online.

Muntatge d'un home gran amb un telèfon mòbil i al costat dret un marc amb una imatge de diversos bitllets d'euro i una calculadora

Assegura't de tenir tota la documentació necessària, que generalment inclou el teu DNI o NIE, justificants de la teva pensió actual, documentació que acrediti la teva residència a Espanya i informació sobre els ingressos de tots els membres de la llar.

Un cop presentada la sol·licitud, la Seguretat Social revisarà el teu cas i determinarà si compleixes els requisits per rebre el complement. En cas afirmatiu, començarà a abonar-se mensualment juntament amb la teva pensió.

Per què és important conèixer aquests ajuts?

Saber quins ajuts i complements estan disponibles pot marcar una gran diferència en la teva qualitat de vida durant la jubilació.

Aquests recursos estan dissenyats per assegurar que totes les persones grans puguin gaudir d'una jubilació digna, independentment dels ingressos previs o de la capacitat per generar ingressos addicionals.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: