Muntatge de fotos d´una dona sorpresa i, de fons, una imatge de monedes d´un cèntim
ECONOMIA

Aquesta és la moneda de 2 cèntims emesa a Espanya que podries tenir i val 1.000 euros

Es tracta d'una moneda de 2 cèntims d'euro emesa a Espanya l'any 2018 que compta amb una raresa que la fa única

Les monedes d'escàs valor nominal solen passar desapercebudes. La gran majoria són xavalla a simple vista, però de vegades, aquestes insignificants peces tenen un valor insospitat que desafia totes les expectatives. I tot gràcies al col·leccionisme numismàtic.

N'és un exemple la moneda de 2 cèntims emesa a Espanya l'any 2018. Una joia numismàtica que, per la seva raresa i singularitat, ha assolit un valor sorprenent de 1.000 euros al mercat actual. Com una moneda tan comuna pot transformar-se en un tresor tan cobejat?

La resposta rau en els detalls: característiques úniques, errors d'encunyació o edicions limitades que passen desapercebudes per a la majoria. Tot i això, per als col·leccionistes representen una oportunitat única de posseir una peça d'història i raresa inigualable.

La moneda de 2 cèntims emesa a Espanya el 2018

Les de 2 cèntims solen ser monedes que sovint es perden al fons de bosses i calaixos. Encara que habitualment es creu que les peces més valuoses són les més antigues, hi ha algunes sèries de monedes de 2 cèntims que no són tan antigues i han augmentat el seu valor considerablement. Algunes fins i tot arriben a assolir preus de fins a 1.000 euros.

Muntatge de fotos d'una imatge d'una moneda de 2 cèntims emesa a Espanya el 2018 i, de fons, un plànol general de monedes

Una d'aquestes peces valuoses és la moneda de 2 cèntims emesa a Espanya el 2018. Aquell any, a causa d'un excés de material en la fabricació, les inscripcions Espanya i el 2018 apareixen amb un gruix més gran que l'habitual. Aquesta peculiaritat ha fet que en el mercat numismàtic es pugui arribar a pagar fins a 1.000 euros per una d'aquestes monedes.

No és l'única, altres monedes de 2 cèntims que també tenen un gran valor

L'any 2002, Itàlia va encunyar una moneda de 2 cèntims que avui dia ha incrementat el seu valor significativament a causa de la seva escassetat. Aquesta peça, que té al revers la imatge de la Mole Antonelliana, una torre dissenyada per Alessandro Antonelli el 1863, s'ha convertit en un cobejat objecte de col·lecció. La limitada quantitat de monedes encunyades amb aquest disseny ha fet que el seu valor al mercat numismàtic arribi aproximadament als 150 euros.

D'altra banda, l'any 2004, Alemanya va emetre una moneda de 2 cèntims que ha vist un notable augment en el valor. Aquesta moneda és especialment destacable per la imatge d'una branca de roure en el seu disseny, evocant les antigues monedes de pfenning alemanyes. A causa de la seva singularitat i estat de conservació, aquesta peça pot arribar a valer fins a 350 euros al mercat de col·leccionistes.

➡️ Economia

Més notícies: