Fotomuntatge amb una imatge de fons de pessetes i al capdavant un home alegre
ECONOMIA

La moneda de 100 pessetes que et pot donar una gran alegria si la tens a casa teva

El valor d'aquesta moneda de 100 pessetes pot arribar a 250.000 euros

Al vast món del col·leccionisme, les monedes antigues poden ser molt més que simples peces de metall. Algunes amaguen un valor increïble que pot sorprendre qualsevol que les tingui.

Un exemple destacat d'aquest fenomen és la moneda de 100 pessetes del 1870, una joia numismàtica que pot arribar a assolir preus de fins a 250.000 euros al mercat. Si tens una d'aquestes monedes a casa, podries estar assegut sobre una fortuna sense saber-ho.

Imatge de fons de diverses pessetes amuntegades amb una mà amb bitllets d'euros i una dona sorpresa

Una moneda amb història

La moneda de 100 pessetes de 1870 va ser emesa durant el breu i tumultuós regnat d'Amadeu I de Savoia a Espanya. Aquest període històric, encara que breu, va deixar un llegat significatiu a la numismàtica espanyola a causa de les limitades emissions de monedes que es van realitzar durant el seu regnat.

Aquestes monedes són rares i extremadament valuoses avui dia, especialment la de 100 pessetes del 1870, que es destaca per la seva exquisida encunyació i el seu material d'alta qualitat: or.

Per identificar aquesta moneda rara, és crucial conèixer-ne les característiques. A l'anvers, es presenta la figura d'una dama que representa la sobirania nacional, mentre que, al revers, es pot observar el valor “100 pessetes” i l'escut oficial de l'època.

Aquesta moneda és particularment notable per la seva escassetat: només se'n coneixen 12 exemplars a tot el món. D'aquests, sis es troben en mans de col·leccionistes privats, mentre que els altres sis estan preservats a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.

Muntatge d'un fons desenfocat de monedes i a sobre les dues cares d'una moneda de 100 pessetes del 1870

Per què val tants diners?

La combinació de factors històrics, materials i de raresa fa que la moneda de 100 pessetes de 1870 tingui un valor tan elevat al mercat actual. Primer, la seva emissió en or ja li confereix un valor intrínsec significatiu.

Segon, la limitada quantitat d'aquestes monedes que van ser encunyades durant el regnat d'Amadeu I i el fet que moltes hagin estat foses o perdudes al llarg dels anys n'augmenten l'escassetat i, per tant, el valor.

A més, l'estat de conservació de la moneda hi juga un paper crucial. Les monedes en excel·lent estat, amb detalls nítids i sense danys significatius, són les que arriben als preus més alts en subhastes i vendes privades. Aquesta moneda és cercada no només per col·leccionistes de monedes, sinó també per aquells interessats en peces d'art i objectes històrics.

El mercat del col·leccionisme de monedes és vast i pot ser molt lucratiu per a aquells que tenen peces rares. La moneda de 100 pessetes de 1870 es troba entre les més cobejades.

En subhastes recents, aquesta moneda ha aconseguit preus impressionants, arribant a vendre's per fins a 250.000 euros. Això la converteix en una de les monedes espanyoles més valuoses i buscades pels col·leccionistes de tot el món.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: