Muntatge amb oficina de l'Agència Tributària i cercle vermell amb persona subjectant bitllets d'euro
ECONOMIA

Missatge urgent d'Hisenda als que encara no han pagat els diners de la Renda

Totes les declaracions de la Renda ja haurien d'estar presentades i Hisenda anirà fent els cobraments aquests mesos

El passat dia 1 va marcar el final de la campanya de la Renda, un període crucial al calendari fiscal del nostre país. Durant aquests mesos, milions de contribuents han revisat minuciosament els seus ingressos, deduccions i despeses, amb l'objectiu de complir les obligacions tributàries.

Tot i això, per a molts, el tancament d'aquesta campanya no ha comportat l'alleujament esperat. Milers de ciutadans s'enfronten ara a la realitat d'haver de fer pagaments a Hisenda, ajustant els comptes amb el fisc.

Un home s'emporta la mà al capdavant, amb una oficina d'Hisenda al fons, i al cercle, una declaració de la renda

Aquest procés, tot i que és necessari per al sosteniment dels serveis públics i el benestar comú, pot resultar un desafiament financer per a nombroses famílies i treballadors.

Les 3 formes de pagar a Hisenda el que correspon a la Renda

Quan arriba el moment de passar comptes amb Hisenda després de la declaració de la Renda, els contribuents tenen tres opcions per efectuar el pagament.

La primera opció és el pagament únic, que consisteix a abonar la totalitat de l'import degut en un sol desemborsament. Aquest es pot fer mitjançant diferents opcions. Domiciliació bancària, a entitats col·laboradores (bancs i caixes d'estalvi) o a través de la Seu Electrònica de l'Agència Tributària.

La segona opció és pagar en mode fraccionat. Això permet dividir el pagament en dos terminis: el 60% de l'import total s'abona en el moment de presentar la declaració i el 40% restant al mes de novembre. Aquesta opció no comporta interessos ni recàrrecs.

Una oficina d'Hisenda amb gent asseguda, i al cercle, uns bitllets de 200 euros

La tercera opció és sol·licitar un ajornament o fraccionament especial en cas de dificultats econòmiques. Aquesta sol·licitud requereix justificar la necessitat de l'ajornament i pot comportar interessos de demora i la necessitat de garanties addicionals.

Segons l'opció que escullis en presentar la Renda pot ser que, o ja hagis fet el teu pagament, o encara ho tinguis pendent. És per això que Hisenda ha avisat d'una cosa important.

Una dona és atesa a l'oficina d'Hisenda, i al cercle, un calendari

Vigila el teu compte i assegura't de tenir diners

Si has optat per les opcions de pagar en mode fraccionat o ajornat, és vital que revisis en quin moment Hisenda et cobrarà els diners. I és que hauries d'assegurar-te de tenir els diners suficients al teu compte.

Si no hi ha prou fons per cobrir el deute, Hisenda ens notificarà per regularitzar la situació. Això sí, aplicarà un petit recàrrec segons el retard i la quantitat deguda.

Si seguim sense pagar, podreu iniciar un procediment de constrenyiment amb un recàrrec del 10 al 20%. Si, igualment, no paguem, l'Agència Tributària podria embargar els nostres béns.

➡️ Economia

Més notícies: