Imatge de fons d?un home amb una llibreta i un ordinador portàtil al davant, una altra imatge del logo d?Hisenda i una última d?una mà amb diversos bitllets d?euros
ECONOMIA

El límit de diners que no hauries de passar a les transferències: ni als teus fills

Hisenda té molt controlades les transferències que passen d'una quantitat, ja que en determinats casos cal pagar

Hisenda té implementades mesures per acabar amb els intercanvis il·legals de diners i els fraus. Les transferències entre familiars i amics, així com els pagaments per Bizum, són de les més comunes.

Per això, l'Agència Tributària s'enfoca en aquestes transaccions per evitar il·legalitats. És important conèixer els límits d'aquest tipus de transferències per evitar multes.

Les transferències que superin els 6.000 euros s'han de notificar a l'Agència Tributària. Aquesta mesura vol combatre el frau fiscal, el blanqueig de capitals i l'evasió d'impostos.

Imatge de fons d'unes persones a una oficina d'Hisenda i una altra en primer pla d'un home amb ulleres mirant un mòbil sorprès

No et lliuraràs ni encara que aquests diners vagin a parar als comptes dels teus fills, ja que això seria considerat una donació, per la qual cal pagar l'impost de successions i donacions.

Molt de compte si passes dels 3.000 €

El Banc d´Espanya, Hisenda i els bancs col·laboren per prevenir aquestes activitats il·lícites, sense importar si les operacions són entre familiars o amics.

El límit per a transferències entre familiars o amics és de 6.000 euros, sense avisar Hisenda. Tot i que la llei 7/2012 permet transferir fins a 10.000 euros sense declarar-ho, Hisenda pot investigar cobraments des de 3.000 euros.

En transaccions entre familiars i amics, considerades préstecs o donacions, cal informar l'Agència Tributària si superen els 6.000 euros.

La façana de l'Agència Tributària i el cercle, diversos bitllets

També cal notificar pagaments amb bitllets de 500 euros o més. Aquestes regles apliquen a transferències per Bizum. Hisenda pot investigar qui rebi 10.000 euros o més per Bizum, i ho ha d'incloure a la declaració de la Renda.

A més, des de l'Agència Tributària avisen que no conèixer la llei no eximeix del seu compliment, segons l'article 6 del codi civil.

De la mateixa manera, cal tenir molt de compte quan l'operació que fem és un préstec entre familiars, també molt comú. En el cas de fer aquesta operació amb quantitats elevades, és ideal registrar les autoliquidacions corresponents.

Aquestes poden quedar registrades al model 600 en un termini de 30 dies. En aquest cas, cal tenir en compte l'impost de transmissions patrimonials (IPT).

➡️ Economia

Més notícies: