Una oficina de l'Agència Tributària, amb diversos bitllets a la part inferior dreta i al cercle un mòbil amb el logo de Bizum
ECONOMIA

Hisenda no perdona: si et passes d'aquesta quantitat per Bizum ho hauràs de declarar

Els diners que envies o reps per Bizum també estan controlats per Hisenda, i no pots passar unes quantitats

Bizum, l'aplicació de transferències instantànies, compta amb 25 milions d'usuaris a Espanya. Des del llançament el 2016, s'han realitzat més de 2200 milions d'operacions.

Inicialment, només uns quants feien servir Bizum. Ara és una eina comuna per a persones de totes les edats i perfils. Està integrada a gairebé totes les banques electròniques d'Espanya i només requereix un número de telèfon.

Bizum ha revolucionat les transferències bancàries. Abans, les transferències trigaven dos o tres dies, ara són pràcticament instantànies. És per això que Hisenda té posat l'ull també en aquestes operacions, especialment en alguns casos.

Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros

La popularitat de Bizum ha augmentat les operacions que Hisenda ha de fiscalitzar. Per controlar aquestes transaccions, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha imposat límits.

En quins casos cal declarar els diners de Bizum a Hisenda

Les transferències per Bizum han de ser informades a Hisenda si superen els 10.000 euros cada any. En cas de no arribar a aquests números, Hisenda no es fixarà en les operacions que has realitzat l'any anterior.

A més, hi ha altres casos en què els Bizums s'han de declarar. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) aclareix que això passarà quan les operacions rebudes són altes i freqüents. Hi ha dues situacions generals que es poden donar.

Primer, quan un autònom utilitza Bizum per facturar els serveis o productes que ven, una cosa comuna a les botigues físiques. En aquest cas, tots els pagaments rebuts per Bizum han de ser declarats com a ingressos derivats d'activitats econòmiques.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'unes mans usant un mòbil i al capdavant una rodona vermella amb el logotip de l'OCU i un símbol d'alerta

Segon, quan el propietari d'un habitatge rep pagaments de lloguer mitjançant Bizum. Aquests pagaments han de ser inclosos a la declaració de la Renda com a rendiments del capital immobiliari.

Quantes operacions et permet fer Bizum

Bizum, a més, estableix certs límits tant pel que fa al nombre d'operacions com a les quantitats que es poden enviar. Aquests límits estan dissenyats per garantir la seguretat i el bon ús de la plataforma.

Pel que fa a les operacions, Bizum permet fer fins a 60 transferències per dia. A nivell mensual, el límit també és de 60 operacions. Tot i que no hi ha un límit específic anual quant al nombre d'operacions, és important tenir en compte els límits diaris i mensuals.

Pel que fa a les quantitats, es poden enviar fins a 2.000 euros per dia a través de Bizum. El límit mensual és de 5.000 euros. Tot i que no hi ha un límit anual específic quant a les quantitats, és fonamental considerar els límits diaris i mensuals.

➡️ Economia

Més notícies: