Un home amb expressió pensativa, un sobre introduït en una bústia, una icona d'advertència i un logotip d'una entitat.
ECONOMIA

No ho facis: l'avís a tots els que rebran una carta d'Hisenda aquests dies

Hisenda ja ha avisat que moltes persones poden rebre una carta seva a partir del pròxim dilluns 1 de juliol

D'aquí a uns dies Hisenda començarà a enviar les temudes 'cartes de la por' a molts ciutadans. Són notificacions que Hisenda envia als contribuents per advertir-los sobre possibles irregularitats en les declaracions d'impostos.

Aquestes cartes busquen que els contribuents revisin i, si cal, corregeixin les seves declaracions abans que Hisenda prengui mesures més severes. L'objectiu és fomentar el compliment voluntari de les obligacions fiscals i evitar sancions més grans.

Aquestes cartes es començaran a enviar a partir de l'1 de juliol, quan conclou el termini per presentar la declaració de la Renda. I és per això que ara s'ha avisat els contribuents que les rebin.

Un matrimoni de gent gran revisa un paper, i en el cercle, el logotip d'Hisenda

Mai rebutgis una carta d'Hisenda, pot ser pitjor per a tu

En qualsevol situació, és crucial que el contribuent sàpiga com cal procedir. Segons TaxDown, el primer que cal fer és no evitar rebre la carta d'Hisenda. Moltes vegades pensem que si no recollim la carta i no ens troben, ens evitem el problema, però no és així, aquest es pot agreujar.

El més aconsellable és acceptar-la com més aviat millor per confirmar la seva recepció i prendre immediatament les accions que siguin necessàries.

Quan vegi la carta d'Hisenda, el contribuent podrà identificar el tipus de notificació i el problema que enfronta. Amb aquesta informació, podreu enviar la vostra resposta a l'Agència Tributària, que és el següent pas que hauria de fer.

Un home s'emporta la mà al capdavant, amb una oficina d'Hisenda al fons, i al cercle, una declaració de la renda

Aquesta resposta s'ha d'enviar a Hisenda en un termini de deu dies hàbils i es pot fer de diverses maneres:

  • A través de la Seu Electrònica de l'Agència Tributària, si es té un certificat digital o un DNI electrònic, i proporcionant el Codi Segur de Verificació inclòs a la notificació.
  • De manera presencial en una oficina de l'Agència Tributària, sol·licitant cita a la Seu Electrònica, a l'aplicació mòbil o trucant als telèfons 91 290 13 40 o 901 200 35 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores, a l'agost només fins a les 14 hores).
  • Per correu postal.

Després que el contribuent enviï la seva resposta, Hisenda té un termini de sis mesos per contestar. Durant aquest temps, el contribuent haurà d'esperar.

Moltes vegades aquestes cartes d'Hisenda només demanen informació extra o algun tipus de correcció d'errors. No sempre impliquen una sanció, i en cas de fer-ho sempre es pot recórrer o tractar de resoldre com més aviat millor.

➡️ Economia

Més notícies: