Imatge de fons d'una persona fent càlculs amb una calculadora i uns papers a taula, a més d'una imatge d'una oficina d'Hisenda amb dues persones sent ateses i una altra d'una mà amb molts bitllets d'euros
ECONOMIA

Hisenda ja ho ha avisat: la multa que rebran molts espanyols a partir del juliol

Si et passes del termini per presentar la Renda, i tenies obligació de fer-la, Hisenda no et perdonarà

Hisenda és l'entitat que s'encarrega de gestionar els impostos a Espanya. Cada any, les persones han de presentar la declaració de la Renda per informar sobre els seus ingressos i pagar els impostos corresponents. Aquesta declaració té un termini específic per ser presentada.

Per a l'any 2024, el darrer dia per presentar la declaració de la Renda és el dilluns dia 1 de juliol. Aquesta és la data límit per enviar la teva declaració, ja sigui de manera telemàtica (per internet), per telèfon o de forma presencial a les oficines de l'Agència Tributària.

Això sí, és important no esperar fins al darrer moment per presentar la teva declaració, ja que podries enfrontar problemes tècnics o dificultats per aconseguir una cita. A més, si presentes la declaració fora de termini, podries rebre una multa i haver de pagar interessos de demora.

La façana de l'Agència Tributària i el cercle, diversos bitllets

Si no presentes la declaració de la Renda dins el termini establert, com diem, Hisenda et pot posar una multa. Les sancions varien segons el temps que tardes a presentar la declaració després del termini o segons el resultat de la teva Renda.

Si presentes la declaració tard, però sense que Hisenda us hagi requerit

En aquest cas hi ha diferents opcions. Com més t'hagis passat de termini, més alta serà la quantitat amb què et multin.

  • Si la presenteu dins dels tres mesos següents al termini, la multa serà del 5% de l'import a pagar.
  • Si la presentes entre tres i sis mesos després del termini, la sanció serà del 10%.
  • Si la presentes entre sis i dotze mesos després del termini, la multa serà del 15%.
  • Si la presentes més de dotze mesos després del termini, el càstig serà del 20%.

Si presentes la declaració tard i Hisenda us heu requerit

En aquest cas, la multa pot ser del 50% al 150% de l'import a pagar, depenent de la gravetat del retard i altres factors.

A més d'aquestes multes, també hauràs de pagar interessos de demora pel temps que ha passat des que vas haver de presentar la declaració fins que finalment ho vas fer.

Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda amb una altra imatge d'un bitllet de 200 euros i dues emoticones, una interrogant i una cartera amb bitllets

Si et sortia a tornar

Si no presentes la declaració de la Renda en termini i el resultat és a tornar, Hisenda també et pot imposar una multa. En aquest cas, la multa sol ser menor que si el resultat és a pagar, però així i tot és important complir els terminis.

La multa per presentar la declaració fora de termini amb resultat a tornar és una sanció fixa de 200 euros. Això no obstant, si presentes la declaració de manera voluntària, és a dir, sense que Hisenda t'hagi requerit, aquesta multa es pot reduir en un 50%, quedant en 100 euros.

És important presentar la declaració de la Renda a temps per evitar aquestes multes i problemes amb Hisenda. Si tens dubtes, sempre és recomanable consultar-ho amb un assessor fiscal.

➡️ Economia

Més notícies: