Muntatge d'un datàfon i rodona amb bitllets d'euro
ECONOMIA

La decisió que ha pres Hisenda per a aquest any i posa en alerta molts espanyols

Es tracta d'una mesura que es començarà a prendre aquest any i que ha de servir per agilitzar els pagaments de deutes

El Ministeri d'Hisenda ha implementat una nova mesura per combatre impagaments i deutes. Facilitar a l'Agència Tributària l'embargament de pagaments fets a través de datàfons o terminals en punt de venda (TPV).

Serà una manera que Hisenda es pugui cobrar abans alguns deutes que tenen els empresaris. I és que el procés es farà molt més senzill i ràpid.

Imatge de fons d´una persona pagant amb una targeta en un tpv i una altra imatge d´un logo d´Hisenda

Al capdavall, el deute s'ha de pagar igual. D'aquesta manera l'empresari no pot evitar que Hisenda la cobri a través dels ingressos que els fan els seus clients.

Embargaments d'Hisenda als cobraments del TPV

Publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la resolució permet emetre ordres digitals d'embargament als bancs entre les 00.01 i les 3.00 h. Tenen obligació de retenir els diners abans de les 9:00 i dipositar-los al Tresor en un termini màxim de 3 dies.

Aquesta mesura s'aplicarà a deutes en fase d'execució que superin els 3 euros i s'estén a transaccions amb targetes de crèdit, dèbit, prepagament o moneder virtual. La iniciativa respon al creixent ús de pagaments electrònics i cerca modernitzar les tècniques de control i sanció.

Una persona efectua un pagament amb la targeta de crèdit, i al cercle el logo de l'Agència Tributària

A més, els bancs han d'informar l'Agència Tributària sobre la cancel·lació de contractes o situacions adverses com ara bloquejos judicials o concursos de creditors.

La mesura té un impacte significatiu en empresaris, pimes i autònoms, ja que permet a Hisenda recaptar els diners de manera més ràpida i eficient.

En poder retenir els pagaments rebuts a través de TPV, Hisenda pot assegurar que els deutes pendents se saldin abans, evitant així l'acumulació d'impagaments i millorant la recaptació fiscal. Això suposa un canvi important en la gestió de les quantitats que es deuen, ja que anteriorment el procés d'embargament podia ser més lent i menys efectiu.

Imatge de fons de dues persones, una lliurant diners a la finestreta d'un banc i una altra rebent-la, a més d'una imatge en primer pla d'un home amb gest sorprès

En resum, aquesta nova normativa no només modernitza les tècniques de control i sanció d'Hisenda, sinó que també afecta directament els empresaris. Això és així perquè permet una recaptació més àgil i efectiva dels deutes pendents. Així, doncs, molts autònoms endeutats ja no es poden estalviar pagar.

➡️ Economia

Més notícies: