Uns documents, una calculadora i unes monedes de fons, amb una noia subjectant bitllets d'euros, i al cercle el logotip d'Hisenda
ECONOMIA

Els diners que Hisenda ja no et pot treure de la nòmina aquest any si cobres poc

Des de l'Agència Tributària deixen clar que molts treballadors pagaran menys des d'aquest any 2024

Aquest any ha comportat una sèrie de canvis econòmics que han beneficiat significativament els treballadors amb salaris més baixos a Espanya. La pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i un nou avantatge fiscal establert per Hisenda han proporcionat un alleujament financer a milers de famílies.

Aquest any l'SMI ha pujat als 15.876 euros anuals, és a dir, a un total de 1.134 euros mensuals a 14 pagues, o 1.323 a 12 pagues.

Imatge de fons d'unes oficines de l'Agència Tributària amb una altra imatge d'una mà amb molts bitllets d'euros a la mà i una emoticona d'una guardiola de porquet amb monedes entrant

El Consell de Ministres, a més, va aprovar el mes passat la pujada del llindar de l'IRPF per adaptar-lo a l'increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Aquest canvi modifica la quantitat a partir de la qual es començarà a pagar a la declaració de la Renda en el futur.

La vicepresidenta primera, María Jesús Montero, ha explicat que la reforma de la llei de l'IRPF eximirà de tributació els que cobrin l'SMI. "No se'ls practicaran retencions a les seves nòmines mensuals ni hauran de pagar posteriorment aquest impost", va afirmar Montero.

El llindar del salari brut a partir del qual es comença a pagar l'IRPF passa de 15.000 euros anuals a 15.876 euros, l'actual SMI. Per sota d'aquesta quantitat, no caldrà declarar IRPF ni estaran subjectes a retenció. Per tant, Hisenda ja no podrà retenir IRPF en aquestes nòmines ni s'haurà de compensar a la propera declaració de la Renda.

Un home gestiona bitllets d'euros, i al cercle, el logotip d'Hisenda

Un altre benefici d'Hisenda per als que cobren menys de 22.000 €

A més, a causa de la progressivitat de l'impost, els canvis beneficiaran rendes de fins a 22.000 euros des d'aquest any. I és que els trams de l'IRPF baixaran en aquestes nòmines. Per tant, tothom qui cobri per sota d'aquestes quantitats tindrà una retenció menor des d'aquest 2024.

Per tant, si aquest any tens el mateix sou que l'any anterior, hauries de veure reflectida a la teva nòmina una baixada d'aquest IRPF. Si no és així, en la propera declaració de la Renda, Hisenda t'hauràs de tornar diners.

Aquesta mesura beneficiarà 5,2 milions de contribuents, principalment assalariats i pensionistes amb rendes baixes i mitjanes. Segons Montero, podran estalviar 1.358 milions d'euros.

➡️ Economia

Més notícies: